Nyans ska hänga Åkesson-docka

Partiet nyans meddelar att de ska hänga två stycken dockor – den ena föreställande Jimmie Åkesson och den andra Johan Pehrson.

Efter att kurdiska demonstranter hängt en docka förställande Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan och Rasmus Paludan eldat koranan utanför Turkiets ambassad har reaktionerna varit många. Nato-förhandlingarna stoppades av Erdogan som kräver att svensk grundlag ska ändras om de ska återupptas, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Störst har rösterna varit som försvarar den grundlagsstadgade yttrandefriheten mot de som vill inskränka den. Bland annat har yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kraftfullt kritiserat statsminister Ulf Kristersson och utrikesminister Tobias Billström i deras försök att undergräva yttrandefriheten, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Partiet Nyans vill också hänga dockor

Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel meddelade idag, fredag den 3 februari, att han anordnar en manifestation den 12 februari. Manifestationen anordnas för att fördöma koranbränningarna som skett och för att manifestera detta kommer två dockor föreställande Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Liberalernas partiledare Johan Pehrson att hängas.

I inlägget på Twitter bjuder Yüksel in Åkesson för att tillsammans stå upp för yttrandefriheten. Huruvida Åkesson kommer att svara på inbjudan återstår att se.

Richard Jomshof (SD) har däremot svarat på inlägget och poängterar att Sverige är ett fantastiskt land som tillåter alla att uttrycka sig fritt och hänga upp vilka dockor de vill.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter