Nyhetskommentar – Ska man satsa på kryptovalutor eller är det ett bedrägeri?

Den senaste tidens ekonomiska försämringar med ökad inflation, höjda räntor och konkurser bland företag har gett sina känningar i finansvärlden. När dessutom en av de större börserna för kryptovalutor gick i konkurs och 8 miljarder dollar försvann blev situationen inte bättre.

Kryptobörsen FTX Global som ägdes av Sam Bankman-Fried gick nyligen i konkurs och 8 miljarder dollar försvann från börsen. Snabbt blev nyheten stor i världen och alla större kryptovalutor påverkades av nyheten och sjönk i värde.

Vill finanseliten sänka Bitcoin för att sen kunna köpa upp allt?

Flera har frågat sig om kryptovalutor, däribland Bitcoin, är något att satsa på och om det har ett reellt värde eller om det bara är ett luftslott. Vissa hävdar att Bitcoin har ett stort värde och att det inte finns någon anledning att ta hänsyn till nyheterna medan andra hävdar att allt är ett bedrägeri.

För att få klarhet i saken diskuterar här Carl Lundström och Tobbe Larsson vad som hänt den senaste tiden och vad kan vara orsakerna bakom det som sker. En av frågorna som tas upp är om det kan vara så att finanseliten vill sänka Bitcoins värde för att då kunna köpa upp större delar av kryptovalutan. En annan fråga som behandlas är huruvida finanseliten vill skapa en osäkerhet understödjer bedrägerier som det Bankman-Fried gjorde för att ha som argument för att reglera marknaden.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter