Nyhetssändning 10 augusti

UTRIKES

Tyskland diskuterar öppning av tidigare stängda kärnkraftverk

Tysklands regering diskuterar förlängning av livslängden för tre kärnreaktorer, som var planerade att stängas vid årsskiftet. Även möjligheten att starta upp tre kärnkraftverk som tidigare tagits ur bruk är nu uppe för diskussion, rapporterar tyska ”Bild”. Landet som brukar kallas ”Europas ekonomiska motor” har stora problem med att försörja sin industri med el på grund av den självförvållade europeiska energikrisen. Tyskland bland andra har förklarat ekonomiskt krig mot sin största energileverantör Ryssland och samtidigt stängt ner sin kärnkraft till förmån för så kallad grön energi i form av solfångare och vindkraftverk.

FBI bröt sig in i Trumps kassaskåp

FBI gjorde i måndags ett tillslag mot Donald Trumps residens Mar-a-Lago i Florida och bröt sig bland annat in i ett kassaskåp. Republikaner anklagar nu FBI för att trakassera den före detta presidenten och för att hindra honom i det kommande presidentvalet. New York Post uppger att FBI-agenter ska ha letat efter hemligstämplade dokument som ex-presidenten ska ha tagit med sig efter sin tid i Vita Huset. Trump själv säger: ”Ett sådant angrepp kan bara ske i misslyckade länder i tredje världen. Sorgligt nog har USA nu blivit ett av dessa länder, korrumperat på en nivå vi aldrig sett förr”.

Ryssland etablerar militärbas i Serbien

Ryssland kommer att etablera en militärbas i Serbien enligt uttalanden från den ryske ambassadören Alexandr Botsan-Chartjenko, uppger serbiska SM News. Han pekade på att Ryssland kan trygga Serbiens gasbehov till ett förmånligt pris och menade att ekonomiskt och teknologiskt samarbete kan gynna båda länderna. Han uttryckte även att hans västerländska kollegor borde be om ursäkt för tidigare aggressioner mot Serbien.

Nordkorea kan skicka soldater till Ryssland

Rapporter uppger att Nordkorea kan tänka sig att skicka 100 000 soldater för att stötta Ryssland i kriget mot Ukraina, förklarade den ryske militärexperten Igor Korotchenko i ryska Kanal 1. Enligt rapporter ska Ryssland vara i behov av soldater och arbetskraft, bland annat för att rusta upp krigsskador i städerna Luhansk och Donetsk. Nordkorea har som tredje land erkänt Folkrepublikerna Luhansk och Donetsk som självständiga stater efter att ha gjort sig fria från Ukraina.

Pelosi anser att Kina är ett av de mest fria länderna

Nancy Pelosi, demokrat och USA:s talman, säger att Kina är ett av de mest fria samhällena i världen och att de har en stark demokrati med tappra människor. Detta uttalande kom efter hennes hemkomst från Taiwan. Många är starkt kritiska till uttalandet och Donald Trump kommenterar på Twitter att; ”Pelosi tycker att Kina är ett fritt land, vilket kan förklara varför demokraterna efterliknar samma diktatoriska taktik, som Kinas kommunistparti använder mot sina politiska motståndare”.

INRIKES

Majoritet tror på sjunkande bostadspriser

Den svenska förda politiken drabbar den privata ekonomin hårt med fortsatt höjda räntor och ökade kostnader för de basala behoven. Detta visar sig även på bostadsprisförväntningarna, genom att säljtrycket ökar. 57 procent av de svenska hushållen tror nu på sjunkande priser på bostadsmarknaden, vilket är den högsta andelen sedan finanskrisen 2008.

Svenska Koenigsegg ingår partnerskap med nedrländska Lightyear

Svenska biltillverkaren Koenigsegg investerar och går i partnerskap med det nederländska bilföretaget Lightyear som är pionjärer inom solbilstillverkning. Partnerskapet och samarbetet ska utmynna i kunskapsutbyte och syftet är att skapa energieffektiva sportbilar och att utveckla nya teknologier för hela bilindustrin. Christian Koenigegg som är grundare och vd för bolaget säger att fordonsindustrin går igenom en massiv övergång till hållbart drivmedel och teknologi.

Två partiledare på Svenska Bok- & Mediemässan

Många tunga namn medverkar på den Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti i Stockholm. Två av dem är partiledarna för Alternativ för Sverige och Stram Kurs, Gustav Kasselstrand och Rasmus Paludan. Alternativ för Sveriges hjärtefrågor är att föra makten till folket genom ökad yttrandefrihet, folkomröstningar och personligt ansvar för politiker. I valrörelsen profilerar de sig som återvandringspartiet. Rasmus Paludan, partiledaren för Stram Kurs är känd som koranbrännare. Genom att bränna koraner har Paludan satt fokus på den svenska yttrandefriheten. Partiets inriktning är att värna om kultur och individens rättigheter och frihet.Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter