Nyhetssändning 10 oktober

UTRIKES

Skrämselpropaganda för att avleda?

Efter att Nordkorea testsköt en ballistisk missil över Japan i förra veckan svarade USA, Sydkorea och Japan med att intensifiera sina gemensamma militärövningar i närområdet. Detta resulterade i att Nordkorea testsköt ytterligare 2 missiler under förra veckan. Nu visar det sig att dessa testskjutningar ska ha varit en övning för att simulera en kärnvapenattack och spridandet av de skrämmande uppgifterna ifrågasätts och många menar att det egentligen har som syfte att distrahera befolkningen från större och verkligare problem.

Kanye West framhärdar i sin åsikt trots censur

Finanseliten försöker stoppa Kanye West efter att han burit en tröja med budskapet ”White lives matter” på ett modeevent under förra veckan. Många, däribland Bob Marleys barnbarn Selah Marley, har hyllat West och tagit efter hans exempel. Men reaktioner har även kommit från annat håll där vissa menar att det är rasistiskt av honom. Kanye West har vägrat backa från sin ståndpunkt trots stora påtryckningar. Strax efter att West burit tröjan på modeeventet blev han avstängd från Instagram varpå han bestämde sig för att återgå till Twitter där han också strax därpå blev avstängd. Tillvägagångssättet med att dessa stora sociala medieplattformar stänger av folk med en annorlunda åsikt än den godkända är inget nytt och flera hävdar att detta är ett sätt för finanseliten att skrämma folk till tystnad.

Floridas överläkare censurerad – folket protesterar

Delstaten Floridas överläkare Joseph Ladapo skrev i fredags på Twitter att män mellan 18 och 39 år avråds från att vaccinera sig mot Covid-19. Rådet har sin grund i nya riktlinjer som Floridas hälsodepartement infört. Strax efter att Ladapo publicerat meddelandet på Twitter censurerades det nästan omedelbart. Twitters censur mötte på sådan kritik från användarna att censuren till slut togs bort.

Harvey Weinstein åter inför rätta – riskerar ytterligare 140 år

Harvey Weinstein ställs åter inför domstol. 2020 dömdes Weinstein till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor. Nu ställs sexbrottslingen Weinstein åter inför domstol där han står åtalad för ytterligare 11 fall av sexuella övergrepp och attacker på 5 olika kvinnor. Fälls Weinsten kan han få ytterligare 140 års fängelse. Totalt har cirka 90 kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp.

Inflationen stiger kraftigt även i Norge och Danmark

Inflationen stiger kraftigt i både Norge och Danmark. Jämfört med september förra året har Norges inflation stigit till 6,9 procent och Danmarks till 10 procent. De båda länderna har i sina prognoser underskattat inflationen.

INRIKES

Sverige trea på innovationstopplistan

Sverige är topprankad i Global Innovation Index 2022. Trots att Sverige befinner sig i en orolig tid ekonomiskt rankas vi som 3:a i världen avseende innovation. På förstaplats hittar vi Schweiz och som nummer 2 finns USA. I mätningen tar man hänsyn till bland annat investeringar som görs i innovation där Sveriges företagare i fjol utökade sina investeringar med 3,3 procent i snitt. Sverige har historiskt sett utmärkt sig som en uppfinnarnation med bland annat propellern, blixtlåset, dynamiten och ångturbinen.

Cissi Wallin åtalad för grovt förtal

Vänsterprofilen Cissi Wallin ska återigen upp i rätten där hon står åtalad för förtal. Det var under hösten 2017 som Wallin anklagade en man för våldtäkt. Mannen nekade till anklagelserna och Wallin dömdes 2019 för grovt förtal. Båda parterna överklagade domen och nu ska de återigen mötas i rätten där mannen yrkar på att få ett skadestånd på 240 000 kronor.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter