Nyhetssändning 12 augusti

UTRIKES

Domare bakom Trump-razzia samarbetade med Epstein

Domaren bakom den kontroversiella polisrazzian mot Donald Trump har visat sig vara en samarbetspartner med Jeffrey Epstein – den ökände sexförbrytare som tillsammans med personer ur den Mossadanknutna mediaklanen Maxwell under årtionden fick tonårsflickor att sälja sex för att insnärja mäktiga amerikaner i utpressningssituationer.

INRIKES

Elkris samtidigt som Sverige är störst elexportör i Europa

Den senaste tidens energikris tar nu en ny vändning. Elpriserna har nått de högsta nivåerna någonsin och många hushåll i Sverige står inför en situation där de inte kan få ihop ekonomin. Samtidigt tjänar Svenska Kraftnät miljarder på prisskillnaderna. Tidigare under juli varnade regeringen för att de kan tvingas släcka ner vissa samhällsfunktioner under vintern på grund av elbrist. Det som nu chockar många är att Sverige är den största exportören av el i Europa. Hur regeringen har tänkt kan man spekulera i men faktum kvarstår att de inte har svenska folkets bästa för ögonen.

Åklagare motarbetar handlarna

När affärsinnehavare ansöker om tillträdesförbud för hotfulla och stökiga personer säger åklagare ofta nej. Detta får nu kritik från branschorganisationen Svensk Handel. Sedan den första mars 2021 kan åklagare besluta om tillträdesförbud mot personer som uppträder hotfullt och stökigt i butiker. Men av 500 ansökningar är det bara 181 som lett till beslut, rapporterar Sveriges Radio. I nuläget kan en handlare endast neka en person tillträde till sin butik, men inte avlägsna eller ingripa om personen inte följer uppmaningen.

S vill tvinga svenskar att bo i invandrarområden

Alternativkanalen Insikt24 rapporterar om att Socialdemokraterna i Borlänge vill tvångsintegrera svenskar genom att endast erbjuda dem lägenheter i områden som nästan uteslutande befolkas av invandrare. Ett exempel är Tjärna Ängar som ofta kallas för Lilla Mogadishu, eftersom området befolkas av en stor mängd somalier. I Tjärna Ängar är 9 av 10 av de boende utrikesfödda.

Strandhäll vill inte tillåta andra åsikter i regeringen

Den socialdemokratiska klimat- och miljöministern Annika Strandhäll skriver i en debattartikel i Expressen att de som ifrågasätter hennes uppfattning om klimatet inte bör få vara med och bestämma i Sverige. Många rasar nu mot inlägget och anser att Strandhäll inte står för yttrandefrihet när hon avvisar en sådan utbredd åsikt och inte verkar vara öppen för att diskutera frågan.

Endast besökare med ”rätt” åsikter välkomna besöka riksdagen

Under helgen bjöd riksdagsmannen Roger Richthoff in det svenska partiet Alternativ för Sverige, det tyska AfD och ungerska MiHazank till riksdagen. Anledningen var att visa riksdagen och dess historia. Nu kritiseras Richthoff för sitt initiativ trots att det inte hör till ovanligheten att riksdagsmän bjuder in andra partier, organisationer och intressegrupper för rundvandringar och möten.

Heta debatter på Bokmässan

Frilansjournalisten Christian Peterson och skribenten och debattören Robert Mathiasson möts på Svenska Bok- & Mediemässan i en het debatt om uthängningar som politisk arbetsmetod. Det kommer även bland annat bjudas på en debatt om Nato-medlemskapet med politikern Roger Richthoff och ingenjören Tage Perntz. Missa inte att delta på årets största mässa för yttrandefrihet den 20 augusti!
Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter