Nyhetssändning 12 juli

UTRIKES

Elon Musk vill inte längre köpa Twitter

Twitters aktie störtdyker efter att Elon Musk meddelat att han inte längre vill genomföra sitt planerade köp av plattformen. Totalt har aktien sjunkit omkring 16 procent sedan Musk gav sitt besked. Anledningen till Musk oväntade vändning är enligt hans advokater att han inte anser att Twitter uppfyller sin del av avtalet. Twitter hotar nu med stämning.

EU vill använda böndernas mark till bostäder

Enligt oppositionspolitikern Thierry Baudet i Nederländerna handlar den senaste tidens protester egentligen om att EU vill ta över böndernas mark. Det var i en intervju som Baudet sa att regeringens ologiska regleringar som skulle försätta 30-40 procent av bönderna i konkurs, egentligen bara är ett svepskäl. Det verkliga skälet är alltså enligt Baudet, att EU vill ta över böndernas mark för att bland annat bygga bostäder.

Makedonierna protesterar mot EU-anslutning

Demonstrationerna mot EU fortsätter att växa i Makedonien. Nu demonstrerar tiotusentals makedonier mot att landet skulle gå med i EU. Anledningen till protesterna är att befolkningen i Makedonien vill behålla sin självbestämmanderätt och bevara sin unika kultur, identitet och sitt språk som dom anser skulle försvinna med ett EU-inträde.

INRIKES

Nya prischocker för hushållen väntas

En prishöjning på livsmedel som Sverige ”aldrig tidigare skådat” har inletts uppger branschföretaget Matpriskollen. De två tidigare prishöjningarna på livsmedel har orsakats av höjda råvarupriser – men den tredje prischocken för hushållen kommer trots att priserna på många basvaror har sjunkit något. Bland annat har priset på ett paket smör av märket Bregott ökat med 34 procent de senare fyra månaderna.

Fortsatt höga elpriser

En kombination av neddragen kärnkraft, ett sårbart system och ett krig i Europa leder till fortsatt höga elpriser. De höga priserna har framförallt drabbat södra Sveriges men kommer tidvis även att drabba de norra delarna av landet. Analytikern Björn Björnsson uppmanar nu folk att börja spara undan pengar eftersom han förutspår ännu högra priser under vinterhalvåret.

Böndernas konkurrenskraft dumpas

Stefan Ljungdahl, VD på Sveriges största jordbrukartidning, rasar nu mot svenska politiker. Ljungdahl anser att Sverige dumpar jordbrukarnas konkurrenskraft genom att försvåra för svenska jordbrukare så till den grad att de inte längre kan konkurrera med produkter utomlands. I Nederländerna är det precis av dessa anledningar som landets bönder nu befinner sig i protest mot regeringen.

Det går bra för skogsägarna

Den allmännyttiga stiftelsen Skogssällskapets skogsindex visar på fortsatt högt värde för svensk skog. Nyheten mottas positivt av Sveriges alla skogsägare som till skillnad från andra branscher inte behöver drabbas av en ekonomisk kris.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter