Nyhetssändning 12 oktober

UTRIKES

Fler och fler länder talar om återvandringsverk

En återvandringsdebatt har dragit igång i Schweiz och Österrike. En representant för Schweiz största parti Schweiziska folkpartiet, Anian Liebrand, skriver att Schweiz behöver inrätta ett återvandringsverk. Under 2022 invandrade nästan en kvarts miljon människor till Schweiz, en utveckling som Liebrand vill stoppa. Liebrand skriver, citat: ”Om vi vill avvärja att den schweiziska befolkningen når tio miljoner år 2030 behövs omedelbara motåtgärder. Jag förespråkar därför inrättandet av ett federalt kontor för återmigrering” – slutcitat.

Även i Österrike har återvandringsfrågan diskuterats en längre tid, och även ett lagförslag har redan lagts. Ännu finns det inget europiskt land som inrättat ett återvandringsverk men diskussionen har börjat dyka upp i allt fler länder.

Slutet för Demokraterna?

Den före detta demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard har fått nog av Demokraterna och lämnar nu partiet. Gabbard meddelade i en uppmärksammad tweet att hon lämnat partiet och beslutet skakar nu Demokraterna. Enligt Gabbard kontrolleras Demokraterna fullständigt av en liten elitistisk grupp krigshetsande, antivita rasister. I inlägget skriver hon, citat: ”Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som nu helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare, drivna av feg politisk korrekthet, som splittrar oss genom att göra alla frågor till rasfrågor och eldar på antivit rasism” – slutcitat.

Politiska experter menar att ett sådant tungt avhopp kommer att skada Demokraterna under lång tid framöver, då Gabbard var en mycket inflytelserik person för svarta och latinamerikanska väljare. En massflykt av supportar inom och utanför partiet kan inte uteslutas.

INRIKES

Svenskt Näringsliv vill se byggande av ny kärnkraft

Jan-Olof Jacke, VD på Svenskt Näringsliv, säger att producenter vill investera i ny kärnkraft. Jacke menar även att det skulle vara möjligt att bygga ny kärnkraft men att regeringen måste riva vissa hinder för att möjliggöra utvecklingen. Inom några dagar kommer Svenskt Näringsliv släppa en lista med vilka åtgärder som är nödvändiga inför kommande mandatperiod med förhoppningen om att kommande regering fattar rätt beslut. Om Jacke får igenom sin vilja skulle detta innebära en enorm lättnad för svenska hushåll som kommer att få billigare och mer tillförlitlig el.

Klädjätten HM skär ner på butikspersonalen i Sverige

Klädjätten Hennes & Mauritz ska minska ner på personalen i de svenska butikerna. Anledningen till den omfattande varslingen är ett sparprogram som HM aviserade redan i september där målet är att spara 2 miljarder svenska kronor per år. HM:s presschef, Anna Wittbjer, uppger att alla anställda i butik har informerats om läget. Hur många anställda som behöver lämna klädjätten har ännu inte framgått.

Kristersson misslyckades med att bilda regering

Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, misslyckades totalt med att bilda en regering till idag som var det utsatta datumet. Nu lovar Kristersson istället att presentera den nya regeringen på fredag den 14 oktober. Enligt flera bedömare tros inte Sverigedemokraterna få ingå i det nya regeringsunderlaget. Ulf Kristersson har fått stark kritik för att inte ta uppdraget på tillräckligt stort allvar och för att vara lat och att det är den egentliga orsaken till att Sverige fortfarande inte har en regering.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter