Nyhetssändning 13 juli

UTRIKES

Ön Texel utropar sig självständig från Nederländerna

Den västfrisiska ön Texel har utropat sig självständig från Nederländerna och bildat ett eget parlament där de även infört gränskontroller. Nyheten kommer efter stora demonstrationer mot den nederländska regeringens klimatmål, som kan tvinga upp till 40 procent av jordbrukarna att lägga ner sin verksamhet, och den nya republiken är ett svar på det tyranniska styret från landets regering. Hur länge den nya republiken väntas överleva är omtvistat eftersom deras territorium kontrollerar ingången till den största basen för Nederländernas örlogsflotta.

Albaner protesterar mot kraftiga prishöjningar

Albaner kräver nu regeringens avgång efter kraftiga prishöjningar i landet. FrihetsNytt rapporterade igår att tiotusentals Albaner demonstrerar mot regeringens kraftiga höjningar på livsmedel och bensin. Demonstranterna anklagar även regeringen för korruption och missnöje från folket har pågått sedan 2013 men tar nu alltså ny fart när folket tar sig ut på gatorna för att demonstrera.

Mediejättar förbjuds censurera nyhetsmedier i Storbritannien

I Storbritannien förbjuds nu sociala mediejättar att censurera nyhetsmedier genom en ny lag. Det var på den konservativa regeringens initiativ som lagen antogs och den förbjuder sociala medier som Youtube, Facebook och Twitter från att godtyckligt och utan förvarning censurera, ta bort eller stänga ner nyhetsmedier. Problemen med att kanaler censureras har varit stort i Storbritannien men även i Sverige har problemen uppstått i bland annat fallen där Granskning Sverige, Exakt24 och SwebbTV fått sina kanaler nedstängda från Youtube. Många hoppas nu att Sverige ska införa liknande lagar men än så länge pekar inget mot att så kommer att ske.

Trudeau sämst av alla enligt 29 procent av kanadensarna

Hela 29 procent av Kanadas befolkning anser att Justin Trudeau är den sämsta premiärminister landet någonsin har haft, enligt en färsk undersökning. Orsaken till Trudeaus impopularitet anses vara en svag ekonomi och sämre köpkraft i kombination med de övergrep som staten begick mot deltagarna i långtradardemonstrationerna, även kallat Freedom Convoy under våren.

INRIKES

Anrika pappersfabriken Klippan nära att tvingas stänga ner

Elpriserna fortsätter att stiga i Sverige och en sektor som drabbas särskilt hårt är den sydsvenska industrin. Stefan Sundh, styrelseordförande vid pappersfabriken i Klippan säger att skåningarna borde göra uppror med anledning av de höga priserna. Pappersfabriken har funnits sedan 1573 och har senast i vintras tvingats sparka 24 personer på grund av elpriserna och lönsamheten är nu nere på noll. Risken finns att regeringens oansvariga energipolitik kan tvinga företag, likt pappersfabriken Klippan, att stänga ner. Höga priser på el, mat och drivmedel har redan lett till protester i Europa och möjligheten finns även att protesterna sprider sig till Sverige.

Ja till kärnvapen i Sverige för Natos skull

Regeringen säger ja till kärnvapen i Sverige. Detta framgår av ett brev som utrikesminister Ann Linde har skickat till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. I brevet framgår att Sverige viker sig för samtliga skyldigheter och åtaganden i hopp om att få ingå i militäralliansen. Många ställer sig starkt kritiska till Sveriges Nato-inträde, bland annat har Sverigedemokraternas tidigare försvarspolitiske talesperson Roger Richthoff sagt att han hoppas att Turkiets president Erdogan ska stoppa inträdet med hänsyn till den risk en anslutning skulle innebära.

Oregistrerade kontantkort förbjuds från 1 augusti

Från och med den 1 augusti kommer det i Sverige vara förbjudet att sälja oregistrerade kontantkort till mobiltelefoner enligt ett beslut från regeringen. Förbudet innebär att privatpersoner fråntas möjligheten till anonymitet och därmed förlorar en del av sin integritet. Företaget Potatisgris lyckas kringgå beslutet och erbjuder nu oregistrerade anonyma kontantkort till privatpersoner.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Nytt bondetåg den 1 maj i Sverige

01:06:02

FILM: ”Existerar raser?”

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter