Nyhetssändning 13 oktober

UTRIKES

Bönderna demonstrerar i Frankrike

I Frankrike demonstrerar återigen bönderna mot den allt mer totalitära ledningen. Under det senaste året har bönder i flera europeiska länder valt att protestera mot den ohållbara situation de befinner sig i. Protesterna har i huvudsak riktat sig mot orealistiska klimatmål, höjda drivmedelspriser och diskriminerande lagar. Den ohållbara situationen som bönderna befinner sig i har gjort det mindre lönsamt att vara bonde och i flera fall riskerar bönderna att gå i konkurs. Senast i Frankrike valde bönderna att fridfullt demonstrera på gatorna, varpå polisen bemötte bönderna med våld. På sociala medier rasar nu människor mot poliserna men också mot Frankrikes president Macron.

Alexandria Ocasio-Cortez konfronteras

I USA har den demokratiska politikern och kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, konfronterats under ett föredrag. Det var i slutet av föredraget när Ocasio-Cortez öppnade för frågor som flera i publiken ifrågasatte hennes motiv och anklagade henne för att krigshetsa mot bland annat Kina och Ryssland. Vidare anklagades Ocasio-Cortez för att ha varit positiv till en konflikt i Ukraina. Konfrontationen kommer i kölvattnet av att den tidigare presidentkandidaten Tulsi Gabbard tidigare i veckan lämnade det demokratiska partiet och där en av motiveringarna var just att partiet styrs av en krigshetsande elit. I samband med att Gabbard lämnade partiet varnade många för att det skulle vara början till slutet för det demokratiska partiet.

Truth Social har godkänts av Google

Google har nu godkänt USA:s tidigare president Donald Trumps nya app Truth Social. Appen blev tidigare nekad av Google under märkliga omständigheter, men ska nu alltså inom kort dyka upp på Google Play Store. Truth Social har tagits fram som ett alternativ till Twitter där Trump blev avstängd under tiden han var president. Skaparna till appen säger att Truth Social ska ha total yttrandefrihet och inte censurera eller förhindra människor att uttrycka åsikter som många andra sociala medier gör.

INRIKES

Jimmie Åkesson med på Ukrainas dödslista

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson befinner sig på Ukrainas dödslista. Den omtalade dödslistan ska enligt trovärdiga källor stödjas av den ukrainska regeringen. Huruvida det faktiskt handlar om en dödslista är omtvistat och enligt tidningen Newsweek rör det sig egentligen om en inofficiell fiendelista som omfattar omkring 200 000 individer, vilka av olika orsaker anses fientliga gentemot Ukraina. När FrihetsNytt granskade listan kunde vi även avslöja att Exakt24:s chefredaktör Erik Almqvists namn befinner sig på den. FN, G7, EU samt den tyska regeringen har upprepade gånger bett Ukraina att ta ner listan, vilket den ukrainska regeringen vägrat göra. Om Sveriges regering, som hittills har stöttat det ukrainska styret, kommer ställa krav på att listan ska fördömas återstår att se.

Ryska UD kallar Sverige, Tyskland och Danmark till möte

Det ryska utrikesdepartementet kallar nu upp diplomater från Sverige, Tyskland och Danmark för att diskutera gasläckorna i Nord Stream 1 och 2. Ryssland har tidigare krävt att få delta i utredningen av läckorna vilket Magdalena Andersson avvisat. Ryssland har sagt att det är omöjligt att få fram en trovärdig och objektiv utredning om de inte tillåts delta. Vidare har Ryssland sagt att de inte kommer att erkänna några resultat från en utredning där de inte tillåts ha insyn.

Sverige hinner inte bygga lika snabbt som befolkningen ökar

Myndigheten Boverket varnar nu för att Sverige inte hinner bygga tillräckligt många nya bostäder i samma takt som befolkningen i Sverige ökar. Tidigare i veckan rapporterades det att Sverige nu har passerat 10,5 miljoner invånare. Den kraftiga befolkningsökningen beror till stor del på en hög migration. För att Boverket ska kunna tillgodose bostäder åt den ökade andelen människor i Sverige behöver man bygga 63 000 nya bostäder per år, en nivå man ligger långt under. Redan idag har 207 av Sveriges 290 kommuner rapporterat ett underskott av bostäder.

David Lagercrantz stöttar vänsterextrema Expo

Exakt24 avslöjar att den kända författaren David Lagercrantz som bland annat skrivit boken om Zlatan Ibrahimovic, stödjer den vänsterextrema organisationen Expo med stora summor pengar. Den vänsterextrema stiftelsen Expo har gjort sig kända för att hänga ut människor som inte följer vänsternarrativet i media och som står upp för Sveriges grundlagsskyddade fri- och rättigheter. Totalförsvarets forskningsinstitut klassar Expo som en del av våldsvänstern i Sverige. Vidare uppges Expo även ha ett nära samarbete med terrororganisationen AFA. David Lagercrantz säger i en intervju till Exakt24 att han tycker att Expo gör en storartad insats.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter