Nyhetssändning 18 juli

UTRIKES

Weltwoche: Ska ni ha Bitcoin eller inte?

Den schweiziska finanstidningen Weltwoche skriver att den som vill förbjuda kryptovalutan bitcoin med argumentet att vi måste spara energi, borde istället vilja förbjuda de konventionella statliga valutorna. Den finansiella eliten och centralbankerna motverkar kryptovalutor som bitcoin eftersom de själva inte kan kontrollera dem. Ett argument för att lägga ner kryptovalutan är att framtagningen sägs vara miljöfarlig eftersom den förbrukar mycket el. Weltwoche anser att medborgarna snart måste bestämma sig för om de vill ha ett inflationsdrivande monetärt system som med matematisk säkerhet kommer att göra dem fattigare, eller om de vill ha bitcoin, ett decentraliserat, deflationärt monetärt system som behåller sin köpkraft och använder kanske hälften av energin.

Tyska bönder stödjer nederländska kollegor i protesterna

Tyska bönder åkte under förra veckan över gränsen till Nederländerna för att stötta sina kolleger i grannlandet som befinner sig i protest mot regeringen. Bland annat blockerade bönderna en rondell vid gränsen mellan de två länderna.

Iran har kapacitet att bygga atombomb

Rådgivaren till Irans högsta ledare uppger att landet nu har kapacitet att bygga en atombomb men ännu inte har beslutat om man skall göra det. Hur USA och president Joe Biden ska hantera detta återstår att se men nyligen lovade Joe Biden under ett besök i Israel, att han kommer att göra allt i sin makt för att hindra att Iran skaffar kärnvapen.

Ivana Trump avled vid 73 års ålder

Ivana Trump dog i slutet av förra veckan vid 73 års ålder. Ivana var Donald Trumps första hustru och modern till tre av hans barn, Donald Jr, Ivanka and Eric Trump.

INRIKES

Inflationen tvingar svenskar till hjälporganisationer

Inflationen tvingar allt fler svenskar till frivilliga hjälporganisationer – däribland Stadsmissionen. Dagens Eko bekräftar att de hungriga som har sökt sig till matcentraler på sistone ofta är barnfamiljer och pensionärer med låg inkomst och pension, som tidigare precis har klarat sig på sina inkomster men som fått det svårt i och med den stigande inflationen.

DN-feminist vägrar svara på frågor om sin artikel

Feministen Elin Peters, skribent på Dagens Nyheter vägrar svara på frågor rörande hennes egna artikel om manliga privilegier när journalisten Robert Rosenkvist kontaktar henne. Istället för att svara på frågorna lägger Peters över ansvaret på sina manliga kollegor. Lyssna på intervjun på frihetsnytt.se.

Dansbandsveckan i Malung

Den årliga dansbandsveckan är nu igång i Malung, Dalarna. I år förväntar sig arrangörerna att ta emot uppåt 100 000 besökare. Dansbandveckan som arrangerats sedan 1986 är en händelse som uppskattas av många danssugna människor och är världens största dansevent.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter