Nyhetssändning 2 juni

Utrikes

Donald Trump: Laglydiga medborgare måste beväpna sig

Donald Trump uppmanar laglydiga medborgare i USA att skaffa vapen för att kunna försvara sig mot onda människor. Uttalandet kommer efter den värsta skolskjutningen någonsin i USA med 19 mördade barn. Donald Trump menar att det inte går att försvara sig genom att ta bort vapen från laglydiga medborgare eftersom kriminella alltid kommer att få tag på vapen, vilket vi ser tydligt i Sverige. Lösningen är enligt Donald Trump att laglydiga medborgare måste beväpna sig.

Finanseliten

WHO uppmanar människor att bli veganer

World Economic Forum uppmanar människor att avstå från kött och istället bli veganer och äta klimatnyttig mat så som tång, alger och kaktusar. I en kommentar till FrihetsNytt säger Alexander Söderberg, före detta analytisk kemist och elitidrottsman att: ”En vegansk kost är livsfarlig. Den bästa kosten för människor är bland annat rikliga mängder animaliska produkter. För män är detta oerhört viktigt eftersom produktionen av testosteron är beroende av en bra kost baserad på bland annat animalier”

Bankirer döms till fängelse

Bankirer döms till fängelse för grova ekobrott. Två toppchefer, finanschefen Marcus Hansson och ekonomidirektören Magnus Björndahl döms till fängelse efter en stor insideraffär.

Inrikes

Förbud mot ”gansterrapp” sågas av AfS partiledare Gustav Kasselstrand

Förbud mot ”gansterrapp” sågas av Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand. I ett försök till fokusförskjutning försöker SVT lansera en diskussion kring invandrares brottslighet, med teorin att en censur av den karaktäristiska ”musiken” gangsterrapp skulle hjälpa till att lösa problemen. I en kommentar till FrihetsNytt säger Kasselstrand: ”Det är redan förbjudet att våldta, mörda och råna, men de gör det ändå. Tror någon vid sina sinnes fulla bruk att dessa tungt kriminella invandrare plötsligt kommer att skicka in sina texter till statens byråkrater för godkännande? Om vi vill slippa deras kriminalitet är det bara en sak som fungerar. Återvandring” avslutar Gustav Kasselstrand.

Deltagare i svensk studie upplever att medierna driver en agenda

Deltagare i en svensk studie säger sig uppleva att medierna inte är oberoende när de rapporterar, utan att de driver en egen agenda. Detta framgår av en rapport från Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park. En av intervjupersonerna säger ”dom har ju alltid en viss åsikt som dom vill sprida genom det dom skriver” och en annan säger ”jag tror nästan att dom har nåt uppdrag, att det här är tidningens åsikt.”. Forskaren Ulrika Andersson kommenterar att det är minst sagt oroväckande.

Leif GW Persson: Sparka hela polisledningen

Leif GW Persson föreslår att man ska sparka hela polisledningen och ersätta den med personer som förstår sig på polisens verksamhet. Uttalandet kommer efter SvD:s granskning av polisens oförmåga att lösa gängmorden. Leif GW Persson säger att ett av felen är: ”Hälften av polisens personal sysslar med annat än kärnverksamheten. Det är en byråkratiseringsgrad som är skrämmande. Det är som att hälften av medarbetarna på Volvo gjorde annat än att producera bilar”. En liknande problematik har den tidigare VD:n för Scania Leif Östling lyft avseende hela den svenska statsapparaten där Östling anser att en stor del av arbetet är ineffektivt och kan ändras och därmed spara skattebetalarna cirka 100 miljarder kronor.

Svensk politik

AfS på Järvaveckan

Alternativ för Sverige ska delta på Järvaveckan och genomföra manifestationer där de enligt uppgift ska hålla upp banderoller och dela ut flygblad till besökande på evenemanget. Tidigare veckan rapporterade FrihetsNytt att även Rasmus Paludan ska delta på Järvaveckan. Hur besökarna och övrigt medverkande partier ska reagera på deras medverkan och äkta yttrandefrihet återstår att se.

Liberalerna och Miljöpartiet under riksdagsspärren

Enligt en färsk partisympatiundersökning från SCB som presenterades imorse så kommer inte Liberalerna och Miljöpartiet vara kvar i riksdagen om det vore val idag. Samtliga partier i riksdagen utom Kristdemokraterna och Socialdemokraterna minskar. Utanför riksdagen så har övriga partier ökat med 0,5% sedan förra valet. Alternativ för Sverige hade en toppnotering på 1,2% under i april tidigare i år och spås öka ju närmare riksdagsvalet kommer.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter