Nyhetssändning 2 september

UTRIKES

Trumps app Truth Social censurerar för lite enligt Google

I lagom tid till mellanårsvalet i USA förklarar nu Google att de inte tillåter Donald Trumps sociala nätverksapp Truth Social på plattformen Google Play på grund av ”för lite censur”. Truth Social flaggar en del innehåll som ”känsligt” och ”inte lämpligt för alla användare” men censurerar alltså inte så mycket som Google anser lämpligt. Att appen inte finns på just Googles plattform innebär att 44 procent av smartphoneanvändarna inte kan använda den.

Italiensk kandidat lovar hårda tag mot migrantvågorna

Italienska Giorgia Meloni från nationalkonservativa Fratelli d’Italia, lovar inför det italienska valet i slutet av månaden hårda tag mot den illegala invandringen och stöd till familjer för att få upp barnafödandet i landet som är bland det lägsta i Europa. Meloni som tros bli landets nästa premiärminister, vill även sätta in flottan för att sätta stopp för skytteltrafiken av illegala migranter från framförallt Afrika.

Dåligt uppförande på US Open

När den ukrainska tennisspelerskan Marta Kostiuk mötte belarusiska Victoria Azarenka i US Open vägrade hon att ta sin motspelare i hand då Azarenka inte tagit avstånd från Rysslands invasion av Ukraina. Istället nuddade hon Azarenkas racket med sitt. När Azarenka bads kommentera saken sa hon att hon känner att ”det inte är det viktigaste i världen just nu”.

INRIKES

Socialdemokraterna ägnar sig åt diktaturfasoner

SD-ledaren Jimmie Åkesson skriver på Twitter att Socialdemokraterna ägnar sig åt ”Diktaturfasoner inför öppen ridå” med anledning av den pressträff som Socialdemokraterna höll som handlade om ”det säkerhets- och utrikespolitiska hotet som Sverigedemokraterna utgör”. Flera andra högt uppsatta SD-politiker instämmer i kritiken och statsvetaren Peter Esaiasson säger till TV4 Nyheterna att detta är ”klassisk socialdemokratisk konfrontationspolitik” och en socialdemokratisk tradition att peka ut säkerhetsrisker inom oppositionen inför val.

S-regeringen får massiv kritik för sin energipolitik från många håll

”S-regeringens huvudlösa energipolitik har ställt Sverige helt utan marginaler”, anser tidningen Expressen och skriver även att avvecklingen av flera kärnkraftsreaktorer och stoppet för projektering av nya reaktorer i Ringhals var ett misstag. Svenska Dagbladet stämmer in i kritiken och skriver att energiminister Farmanbar far med osanning om elkrisen. Kritik kommer även från Göteborgsposten avseende regeringens stöd till Amazon, Facebook, Google och Microsoft genom de gigantiska skatterabatter som dessa nätjättar åtnjuter och som enligt Riksrevisionens beräkningar innebär ett skattebortfall fram till år 2021 på 1,3 miljarder kronor.

Mp-riksdagsledamot har 17 betalningsförelägganden

Miljöpartisten Leila Ali Elmi har under sin tid som Riksdagsledamot ådragit sig 17 betalningsförelägganden sedan 2019. Ali Elmi som har uppdrag i arbetsmarknads- och skatteutskotten, har en lön på 71 500 kr i månaden. Till media uttalar sig Ali Elmi med att ”Jag ska verkligen bli bättre på att betala räkningar i tid”.

Börsen fortsätter tappa

Den svenska börsens index OMX föll igår med ytterligare 2,33 procent. Hittills i år har börsen fallit med 22,5 procent. Utvecklingen är likartad i hela världen och anledningen är den höga inflationen och centralbankernas höjningar av styrräntorna. De flesta experter tror på ytterligare stora nedgångar under hösten.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter