Nyhetssändning 20 juli

UTRIKES

Trump kandiderar i nästa val

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump uppger att han har bestämt sig för att han ska kandidera i presidentvalet 2024. Han säger dock att han väntar med att göra beslutet officiellt med hänsyn till mellanårsvalen som äger rum i november i år. Trump och republikanerna förlorade det senaste presidentvalet efter stora kontroverser och anklagelser om valfusk, där Trump bland annat hävdat att de elektroniska röstmaskinerna, Dominion Voting Systems, raderat miljontals av hans röster.

EU-byråkrater kompenseras för inflationen

EU-byråkrater får nu ett lönepåslag för att kompensera för inflationen som uppgick till 8,5 procent i juni. Lönerna i EU-parlamentet har sedan länge kritiserats för att vara väldigt höga och kritiken är stark på bland annat Twitter där människor ifrågasätter varför EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska få ytterligare 25 000 kronor i månaden, samtidigt som många företag är nära konkurs och vanliga arbetares vardagsekonomi blivit hårt ansträngd.

INRIKES

Justitieministerns ex-sambo lämnar S för SD

Justitieminister Morgan Johanssons tidigare sambo Anna Trulsson har övergett Socialdemokraterna och kandiderar nu istället för Sverigedemokraterna i Lund. Gruppledaren för SD i Lund, Victoria Tiblom, meddelar att hon gläds åt beskedet och givetvis välkomnar Trulsson till partiet. Morgan Johansson har ännu inte kommenterat nyheten med att hans tidigare sambo överger Socialdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna.

Strandhäll driver ännu hårdare klimatagenda

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll oroas ständigt för klimatet och vill nu att Sverige tar ledarrollen och ett större ansvar i arbetet för att klara klimatmålen. Annika Strandhäll vill bland annat fortsätta omställningen av industrin i Sverige. Klimatalarmismen har lett till stora problem för Sveriges företag, särskilt den senaste tiden när både inflationen och priserna på drivmedel och elektricitet stiger.

Smålandsföretagare vill göra uppror

Ett antal företagare och politiker i Småland har skickat ett öppet brev till regeringen där de påtalar de stora skillnader på elpriser som gäller i södra respektive norra Sverige. De rusande elpriserna gör det närmast omöjligt att planera verksamheten och uppsägningar och nedläggningar av verksamheter riskerar att bli resultaten för många företagare. Bo Wigers, ägare av Nya Gjuteribolaget säger att ”Snart kan vi tvingas göra uppror på grund av elpriserna”.

Svenska Bok- & Mediemässan kommer tillbaka

Den 20 augusti kommer den Svenska Bok- & Mediemässan åter slå upp sina portar i Stockholm. Evenemanget hålls för fjärde gången och temat denna gång är ”Yttrandefriheten och Valrörelsen”. 2000 besökare förväntas komma samt en mängd kända profiler och politiker.

Fotbollsdamerna i kvartsfinal på fredag

Det svenska damlandslaget i fotboll är nu klara för kvartsfinal efter segern mot Portugal och kommer där att möta Belgien på fredag.

Sverigesemester mest populärt

Trots att det är fullt möjligt att resa utomlands efter två år av coronarestriktioner väljer åtta av tio svenskar att semestra i Sverige i år, visar en färsk undersökning från Novus.

Och här i landet väntar nu en värmebölja med upp till 30-35 grader i stora delar av landet idag och under morgondagen. Så svenska folket får passa på att njuta av bad och sol åtminstone ett par dagar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter