Nyhetssändning 20 september

UTRIKES

Hashtag mot premiärminister Trudeau går viral

En hashtag med lydelsen TrudeauMustGo sprider sig nu snabbt på internet. På Twitter har tusentals människor visat sitt missnöje mot den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau och kräver hans avgång. Trudeau har styrt befolkningen och landet hårt de senaste åren genom stränga restriktioner och vaccinationskrav. Avvikande åsikter anses vara ett problem för landet och människor bestraffas genom att utpekas som extremister och rasister. I lördags hölls även en stor demonstration mot Trudeau där tusentals människor samlades för att stå upp för sina fri- och rättigheter.

Ungern avråder EU från ytterligare sanktioner mot Ryssland

Ungerns utrikesminister, Peter Szijjarto varnar nu för konsekvenserna av ytterligare sanktioner mot Ryssland. Att utöka sanktionerna från EU:s sida skulle bara förvärra energikrisen, säger han. De främsta konsekvenserna rör den redan pågående energikrisen, som gett upphov till massiva protester mot Natovänliga regeringar i Europa och skulle förvärras ytterligare om tillgången till rysk gas ströps. I synnerhet Tyskland, som aktivt minskat sin egen energiförsörjning genom nedstängning av kärnkraftverk, har gjort sig starkt beroende av rysk gas.

FBI har finansierat spionage och sabotage

FBI har finansierat spionage och sabotage mot USA:s tidigare president Donald Trump. Uppgifterna kommer från en utredning som den särskilde utredaren för USA:s justitiedepartement, John Durham har gjort. Nyheten slår hårt mot USA:s rättssäkerhet och på sociala medier rasar nu människor mot FBI och Biden-administrationen och menar att detta är ett tydligt exempel på rättsövergrepp, missbruk av maktställning och direkt odemokratiskt.

INRIKES

SD har inte släppt kravet på ministerposter

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson meddelade i ett möte med talmannen att partiet inte släppt kravet på att ingå i regeringen. Beskedet går tvärt emot det krav som SD:s chefsideolog Mattias Karlsson tidigare framfört, att de kan avstå ministerposter under förutsättning att a-kassan inte sänks.

Tidigare chef på valmyndigheten överklagar valresultatet

Valprövningsnämnden har efter riksdagsvalet fått in flera överklaganden som avser att många väljare inte hunnit rösta på grund av de långa köer som uppstod utanför flera vallokaler. Ett av de mer tongivande överklagandena kommer från den före detta chefen för valmyndigheten Per-Ola Larsson som säger att det är mycket allvarligt att människor inte kunnat rösta.

Största räntehöjningen sedan 1993

Riksbanken genomför nu sin största höjning av räntan sedan 1993. Det var under dagen som Riksbanken höjde styrräntan med 1 procentenhet till den nya nivån 1,75 procent. Höjningen kommer som ett resultat av en hög inflation och urholkning av de svenska hushållens köpkraft enligt ett pressmeddelande. Riksbanken justerar också sin ränteprognos kraftigt där räntan ska höjas till 2,5 procent till hösten 2023. Höjningen förväntas slå hårt mot den överbelånade svenska befolkningen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter