Nyhetssändning 21 september

UTRIKES

EU anklagar Ungern för att inte vara en demokrati

EU förklarade den 15 september att Ungern inte längre är att anse som en demokrati och nu slår den ungerska parlamentsledamoten i EU Balázs Hidveghi ifrån sig kritiken. Enligt EU är Ungern en ”Hybridregim med parlamentariskt envälde” vilket enligt Hidvehgi är en total osanning. Bedömare anser att EU:s beslut inte är något annat än en hämnd mot Ungern för att landet inte vill kuva sig under EU:s globalistiska planer. Bland annat har Ungern gått emot HBTQ-lobbyn, sagt nej till ökad invandring och istället satsat resurser på sin egen befolkning och dess intressen.  

Ryssland mobiliserar

Rysslands president, Vladimir Putin, har beordrat landet till mobilisering. Beslutet innebär att omkring 300 000 personer har kallats in för att genomgå militär utbildning och därefter kan de sättas in i kriget i Ukraina. Mobiliseringsbeslutet är det första i Ryssland sedan andra världskriget. I samband med beslutet säger Putin att Rysslands territoriella integritet hotas och att han är beredd att göra vad som krävs för att försvara sitt land och sitt folk.

Producentpriser ökar dramatiskt i Tyskland

I augusti ökade producentpriserna i Tyskland med 45,8 procent. Höjningen är den högsta i landet sedan man började mätningarna 1949 och överskred stort de prognoser som analytiker gjort. Enbart energipriserna i Tyskland har stigit 139 procent sedan ett år tillbaka varav 20,4 procent den senaste månaden. Den stigande inflationen är en trend över hela västvärlden och vad de långtgående konsekvenserna kan tänkas bli vet man ännu inte men flera spekulerar i en ny världsordning där folket förkastar tidigare globalism och regeringar.

INRIKES

Partiet Nyans inröstade in två kommuner

Partiet Nyans har nu blivit inröstade i två kommuner. Det kontroversiella partiet Nyans som under valrörelsen har gjort sig kända för att vara ett parti som riktar sig till muslimer, har nu fått mandat i Botkyrkas och Landskronas kommunfullmäktige, där de i båda kommunerna fick ungefär 2,5 procent av rösterna. Partiet har även planer på att överklaga valresultatet i Malmö på grund av felräkning av röster om de inte kommer in där. Det muslimska partiet är nu det största partiet utanför riksdagen och förväntas göra ett ännu bättre resultat vid nästa val med hänsyn till Sveriges höga invandring.

Två länder kvar att godkänna Sveriges Natoansökan

Turkiet och Ungern har ännu inte godkänt Sveriges och Finlands Nato-ansökan. Ansökan till krigsalliansen Nato har blivit starkt kritiserad av flera tongivande personer inom försvarspolitiken men Sverige valde trots detta att ansöka om medlemskap i krigsalliansen. Av de trettio medlemsländerna i Nato återstår endast två att godkänna ansökan, Turkiet och Ungern. Flera personer, däribland Sverigedemokraternas tidigare försvarspolitiske talesperson Roger Richthoff, har hyst hopp om att länderna inte ska godkänna ansökan som de anser äventyrar Sveriges säkerhet.

”Den fredliga revolutionen” – konferens i oktober

Den 15:e oktober äger Konferensen ”Den fredliga Revolutionen” rum i Stockholm. Konferensen är ett samarbete mellan FrihetsNytt och Svenska Morgonbladet där prenumeranterna på någon av tidningarna erbjuds rabatt på sin entrébiljett. Konferensen kommer att lyfta de problem som Sverige har, och utifrån dessa presentera lösningar på hur situationen kan ändras. Talare vid arrangemanget kommer att bjudas in från en brett spektra av idéuppfattningar från vänster till höger.
SvenskaBokmässan.se finns mer information om evenemanget och möjlighet att köpa biljett.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter