Nyhetssändning 23 september

UTRIKES

Republikansk senator vill utreda YouTubes censur

Den amerikanske senatorn Ron Johnson ställer nu krav på att YouTube ska svara för den upprepade censur de bedriver angående Covid-19. Johnson begär att YouTube ska förse senatsutskottet med dokumentation ”om utvecklingen och genomförandet” av företagets policys för modereringen av innehåll rörande Covid-19.

Högervåg sveper över Italien

Italien kommer att gå till val på söndag efter att parlamentet upplöstes i somras.
Många tror nu på en högerseger i Italien, ett av de största länderna i EU. Krisen med skenande priser, energibrist, arbetslöshet och massmigration har nu drivit fram en högervåg i landet och Georgia Meloni med partiet Fratelli d´Italia, i koalition med Matteo Salvinis Lega och Silvio Berlusconis Forza Italia tros kunna nå så mycket som 25 procent i söndagens val.

Tyska staten skapar trollkonton

Ryska bottar, så kallade trollkonton, på sociala medier styrs egentligen av den tyska staten som en så kallad ”false-flag”-operation. Detta rapporterar den ledande tyska dagstidningen Süddeutsche Zeitung idag. Enligt uppgifter är det Tysklands federala myndighet för skydd av konstitutionen, som skapar och driver hundratals konton på sociala medier, såsom Twitter, Telegram och Instagram, i syfte att infiltrera och svartmåla oppositionella grupperingar.

INRIKES

Mp tappar stort i regioner och kommuner

Med en impopulär klimatpolitik och ett misslyckat val åker Miljöpartiet ur 6 regioner och 33 kommuner. Trots hjälpen av mainstreammedias ensidiga rapportering om en förestående klimatkris får alltså Miljöpartiet mindre stöd regionalt och lokalt i det senaste valet.

Politisk korrekthet äventyrar säkerheten i myndigheter

Politisk korrekthet får svenska myndigheter att riskera att bli utsatta för utländska påverkansoperationer. Säpo rapporterar idag att flera svenska myndigheter tycker det känns jobbigt att fråga arbetssökande om eventuella kopplingar till främmande makt, då det riskerar att tolkas som kränkande. Det kan handla om att den arbetssökande har dubbla medborgarskap, familjemedlemmar boendes i andra länder eller har en utländsk partner. Därför vill SÄPO nu att kraven för rekrytering hos myndigheter ska höjas, då man i nuläget hellre anställer än nekar en person vars bakgrund inte är helt tydligt dokumenterad.

Bakslag för yttrandefriheten

Den 9:e september rapporterade Frihetsnytt att Katerina Janouch var kallad till tingsrätten i Uppsala där hon stod åtalad för grovt förtal, efter att i mars 2020 uppmärksammat en lärare som påtvingat en elev att bekänna sig som troende muslim. Nu har domen kommit och Janouch tvingas betala 50 000 kronor i skadestånd till läraren. Enligt ett uttalande på Twitter räknade Janouch med att bli fälld. Till Aftonbladet uppger hon att domen kommer att överklagas.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter