Nyhetssändning 24 juni

UTRIKES

Åtal väckt mot Biden-administrationen

I början av maj påbörjade chefsåklagaren i den amerikanska delstaten Missouri, Eric Schmitt, ett omfattande rättsfall mot Biden-administrationen rörande lagvidrigt åsiktsförtryck mot Trumpväljare på sociala medier. Stämningen, som väckts tillsammans med Louisianas chefsåklagare, har lämnats in till USA:s distriktsdomstol i Louisiana och riktar sig alltså mot Bidenadministrationen samt ett antal myndigheter som sorterar under landets federala regering.

Mr Bean” ogillar censur och politisk korrekthet

Komikern och skådespelaren Mr Bean, vars riktiga namn är Rowan Atkinson, riktar hård kritik mot politisk korrekthet och censur i underhållningsbranschen. Atkinson menar att i ett verkligt fritt samhälle ska man kunna skämta om vad man vill. Han har sedan ett par decennier engagerat sig för frågor som rör yttrandefrihet och har kritiserat censuren och den politiska korrektheten i Storbritannien.

INRIKES

En öppning för kärnkraften?

Regeringen öppnar upp för att förlänga drifttiden för de svenska kärnkraftverken och utreda frågan om små modulära kärnkraftverk. Regeringens beslut om att kärnkraften åtminstone förtjänar att utredas är en omvändelse under galgen i en situation där Sverige har mycket svårt att trygga sitt grundläggande energibehov, främst på grund av de ökade sanktionerna mot Ryssland efter invasionen av Ukraina.

Regeringens vårändringsbudget gick igenom

Regeringscirkusen ser nu äntligen ut att vara över. I onsdags gick regeringens vårändringsbudget igenom med knapp marginal när den politiska vilden Amineh Kakabaveh valde att rösta för socialdemokraternas budget. 

Försök att tysta journalister inom fri media

Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för nyhetsmedian Samnytt, har dömts i hovrätten för grovt förtal av Dagens Nyheters journalist Saeed Alnahhal. Samnytt tvingas nu betala rättegångskostnader på totalt 207 432kr. Mediekanalen uppger att kostanden medför kännbara ekonomiska konsekvenser och söker nu stöd av sina läsare för att kunna betala beloppet. Vidare skriver de att ”DN:s syfte med stämningen har varit att svärta ner Samnytt och slå mot vår ekonomi samt att skrämma andra granskande journalister till tystnad”

Justitieministern återigen i blåsväder

Justitieminister Morgan Johansson är återigen i hetluften efter sin kommentar om problematiken med dieselstölder i landet. Johansson menar att ansvaret ligger på åkeriföretagen att bättre skydda sin egendom. Regionchefen för Sveriges Åkeriföretag i Värmland, Per Broholm, kallar ministerns uttalande för ansvarslöst. Den misstroendeförklaring som nyligen riktades mot justitieministern härrörde från hans oförmåga att lösa brott, förhindra kriminalitet och att skydda landets befolkning.  

ABF kopplas till våldsbejakande extremister

Mediekanalen Exakt24 avslöjade nyligen att det finns en koppling mellan den socialdemokratiska frontorganisationen ABF ”Arbetarnas Bildningsförbund” och våldsbejakande extremister. När Exakt24:s journalist Christian Peterson uppsökte ABF-chefen och ombudsmannen Åsa Sandström vägrade hon att svara på några frågor och hennes sambo uppträdde våldsamt mot journalisten.

Vi på Frihetsnytt vill passa på att önska er alla en glad Midsommar!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter