Nyhetssändning 26 maj

Politiken i Sverige

Stödet för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har kraftigt ökat efter korankravallerna och går nu om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det ökade stödet för Ebba Busch spås komma från att hon i samband med korankravallerna tog ställning för poliserna och riktade kraftig kritik mot de våldsamma muslimerna. Slutsatsen som många drar är att det svenska folket föredrar ärliga och raka politiker som vågar stå upp för sin tro även om det inte går hem hos det allt mer politiserade mainstreammedierna.

Centerpartiet är i fritt fall och har i den senaste undersökningen av Ipsos endast 5 procent stöd som är den lägsta noteringen på 7 år. Det låga stödet anses ha koppling till de upprepade pedofilskandalerna, Annie Lööfs dåliga ledarskap, brutna vallöften och en politik som svenska folket inte vill ha.

Myndigheten för psykologiskt försvar går nu ut och varnar för ”humor och satir” som används för att ”förlöjliga eller kritisera personer eller åsikter”. Utspelet från myndigheten möter på stor kritik eftersom många anser att en myndighet INTE ska försöka begränsa yttrandefriheten. Vidare kritiseras myndigheten för att vilja skydda de egna politikerna genom att skrämma folket från att våga kritisera dem.

Ekonomi

Den tidigare Scania VD:en Leif Östling meddelar nu att svenska folket betalar 100 miljarder för mycket i skatt som slösas bort på bland annat ineffektivitet. Rapporten är framtagen av hans egna satsning ”Kommissionen för skattenytta” som ska granska hur våra makthavare hanterar de drygt 1000 miljarder kronor som svenskarna betalar i skatt. Satsningen välkomnades stort vid sin lansering och anses vara ett mycket positivt initiativ

Finansministern Mikael Damberg uppgav nyligen att regeringen tillfälligt sänker bensinskatten till EU:s miniminivå. Nu hävdar sajten Carup att regeringen inte alls sänkte till EU:s lägsta nivå utan att de helt enkelt ljög. Bensinskatten i Sverige är efter sänkningen 5,37 kr per liter och EU:s miniminivå är 3,77 kr.

Finanseliten

George Soros, som gjort sig känd som globalist och den som spekulerade i Sveriges valuta på 90-talet som resulterade i en finanskris och vanligt folks lidande vill nu att Putin ska krossas. Detta meddelade Soros i ett middagstal på World Economic Forum. Huruvida Soros ska göra verklighet av sin vilja återstår att se.

Bankirfamiljen Dinkelspiel som samarbetat med vänsterextrema Expo och som försökte stoppa Sverigedemokraterna från att nå riksdagen 2010 döms nu till 100 miljoner kronor i böter för att sysslat med så kallad nakenblankning.

Utrikes

Fabio Mini, före detta Nato-general, anser att Nato bör upplösas och läggas ner. Fabio Mini menar att Nato hotar världsfreden och har blivit ett säkerhetshot i Europa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter