Nyhetssändning 27 september

UTRIKES

Svar på tal från kampsportorganisatör

Dana White som leder den stora kampsportorganisationen UFC fick motta massiv kritik från massmedier när han under Covid-19 valde att fortsätta sina kampsportgalor. Även fast Dana White till fullo anpassade galorna till de rådande reglerna attackerades han alltså av medierna, men nu ryter White ifrån mot kritiken. I en intervju med FoxNews säger White att hans första uppdrag som företagsledare är att se till att hans anställda kan sätta mat på bordet till sina familjer och att det är väldigt lätt för en tidning som inte behöver bry sig om detta att luta sig tillbaka och kritisera vad andra gör.

USA sänder krigsfartyg till västra Stilla Havet

USA skickar nu ett av sina mest avancerade krigsfartyg till västra delen av Stilla Havet. Detta sägs vara ett sätt för USA att sätta press på Kina i deras ställning till Taiwan. Under förra veckan kunde Frihetsnytt rapportera om att Joe Biden sagt att USA kommer att försvara Taiwan militärt om Kina bestämmer sig för att angripa landet.

Kritik mot massövervakning växer i EU-parlamentet

I EU-parlamentet växer motståndet mot massövervakning och många av de politiska konstellationerna i parlamentet vill se ett förbud mot AI-teknologi och ansiktsigenkännande kameror på offentliga platser. Samtidigt är flera länder inom EU, däribland Frankrike, måna om att få behålla ansiktsigenkänningstekniken. Ett 50-tal lobbygrupper kämpar dock för att övertyga EU:s lagstiftare om att stå upp för människors rätt till privatliv och rörelsefrihet.

Pundet minskar och inflationen ökar i Storbritannien

I torsdags rekordhöjde den brittiska centralbanken räntan från 1,75 procent till 2,25 procent. Nu har det brittiska pundet nått rekordlåga nivåer och för att klara inflationsmålet säger centralbanken att man inte tvekar på att höja räntan ännu mer för att få bukt på inflationen. Inflationen har inte stigit så snabbt i Storbritannien på 40 år och flera britter fruktar nu vintern med ett dåligt värderat pund i kombination med en hög elräkning.

INRIKES

Halmstadbor blev avstängda från elen

Elpriserna fortsätter att stiga även i Sverige och rapporter om att priserna kommer bli ännu högre under vintern fortsätter. Nu senast har 28 elkunder i Halmstad fått sin el avstängd efter att inte ha lyckats betala elräkningen. Flera av kunderna fruktar nu att stå inför samma situation under vintern då en avstängning från elnätet kan få livsavgörande konsekvenser.

Bostadspriserna sjunker och få vågar flytta

Flera bostäder har nu börjat säljas för utropspris. Budpremien är alltså lägre än på flera år och enligt Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar, så är det stigande räntor, hög inflation och exceptionellt dyra elpriser som ska ha fått svensken att tveka inför en flytt.

Gasläcka på både Nord Stream 1 och 2

Under gårdagen upptäcktes en gasläcka på gasledningen Nord Stream 2 och idag upptäcktes en gasläcka på Nord Stream 1. Enligt officiella rapporter beror läckaget inte på några onaturliga händelser men redan nu har den tyska tidningen Der Tagesspiegel sagt att det hela handlar om medvetet sabotage. Oavsett anledning till gasläckorna väntas detta få konsekvenser på den redan ansträngda energisektorn i Europa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter