Nyhetssändning 29 augusti

UTRIKES

Assange överklagar utlämningsbeslut

Julian Assange överklagar Storbritanniens beslut att utlämna honom till USA, med hänvisning till de mänskliga rättigheterna. Hans överklagan får också stöd från den högsta chefen för FN:s råd för de mänskliga rättigheterna, Michelle Bachelet. Rättsövergreppen mot Wikileaks-grundaren har kritiserats starkt sedan Assange fick ta sin tillflykt till Equadors ambassad i London där han kvarstannade under nästan ett decennium och har även sedan 2019 suttit inlåst på Belmarsh-fängelset under omständigheter som beskrivits som fruktansvärda. Något stöd från sitt hemland Australien har inte förekommit och även i Sverige har det politiska och mediala etablissemanget entusiastiskt ställt sig bakom de amerikanska kraven på utlämning.

Belgrad protesterar mot Europride

I Belgrad, Serbien, utfördes i går en protestmarsch mot det planerade Europridetåget som Belgrad planeras stå värd för i mitten av september. Tusentals människor marscherade genom staden i protest mot den obevekliga sexualiseringen av samhället.

FBI lurade Facebook påstår Zuckerberg

Det var FBI som lurade Facebook att censurera avslöjandet kring presidentsonen Hunter Bidens laptop, genom att i förväg påstå att det kommande avslöjandet var rysk propaganda, påstår Facebooks grundare Mark Zuckerberg i en intervju. Förutom knark, prostituerade och annan skörlevnad från Bidens sida tycktes det också visa att han far, den nuvarande presidenten, varit inblandad i grov korruption. Med sonen som mellanhand hade Joe Biden sålt sitt politiska inflytande till korrupta utländska affärsmän i Ukraina och Kina, vilket senare bekräftades. De sociala mediejättarna censurerade omedelbart avslöjandet.

Gatuprotester i Skottland

I Skottland pågår just nu protester mot skyhöga elpriser. Protesterna anordnas av aktivist-gruppen Power to the People vars mål är att få politikerna att frysa elpriserna. Hundratals personer tog sig till gatorna i Glasgow och Dundee med sina elräkningar för att bränna dem på gatan som en symbolisk protest. Gruppens talesperson Frances Curran kommenterar att priserna för el har stigit med 180 procent de senaste 7 månaderna och att folket inte kommer att acceptera ännu högre priser.

INRIKES

Energiministern inte välkommen
När energiminister Khashayar Farmanbar besökte ett antal orter i Småland i slutet av förra veckan nekades han att besöka bageriet Guldkringlan i Vimmerby rapporterar Svenska Morgonbladet. Bageriets VD tackade bestämt nej till ministerns besök med motiveringen att: ”Istället för att han ska stå i tidningarna och berätta att allt är guld och gröna skogar är det bättre att göra något. Det är bättre att han sätter fart och gör något innan företagen går omkull, säger VD:n Joakim Hesselgård till tidningen Dagens Hultsfred.
Även nattpriserna på el ökar
Elpriserna kan nu öka även under natten, rapporterar Sveriges Radio. Enligt Christian Holtz, elmarknadsanalytiker på Konsultfirman Merlin & Metis, beror ökningen på att Ryssland exporterar allt mindre gas till EU och Storbritannien som istället köper sin el av Norge. El som Sverige vanligtvis brukar importera men som vi nu får klara oss utan.
Kronofogden kan få utmäta direkt
Med hjälp av nya regler som trädde i kraft från början av augusti kan nu Kronofogden utmäta personer utan misstanke om ett konkret brott. Många kriminella lever med höga skulder samtidigt som man gärna ser till att omge sig med dyra kläder, bilar och smycken. Med de nya reglerna ska Kronofogden direkt kunna utmäta egendom när den påträffas av polisen.


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter