Nyhetssändning 29 september

UTRIKES

USA: Demokraterna har svårt att definiera en kvinna

I USA har det demokratiska partiet svårt att definiera vad en kvinna är. Flera högt uppsatta kandidater för Demokraterna säljer olika produkter till kvinnor där ordet kvinna frekvent används. Samtidigt som detta sker så har flera av kandidaterna svårt att definiera vad en kvinna egentligen är medans andra totalt vägrar ge en förklaring på innebörden.

Att politiska företrädare och andra personer som företräder finanseliten har svårt att definiera viktiga begrepp som kön, kvinna, man och frihet är inget nytt. Flera hävdar att det är en medveten strategi för att rasera nuvarande ordning och skapa konflikter mellan olika grupper i syfte att stärka deras egen makt.

Detta är en utveckling som har kritiserats under flera års tid där många anser att konflikterna mellan man och kvinna, barn och förälder, ung och gammal, höger och vänster är medvetet undertryckta.

Nord Stream: En fjärde läcka upptäckt och Ryssland frågar om hjälp

Läckaget i Nord Stream 1 och 2 får nu en ny vändning. Den svenska Kustbevakningen har identifierat en fjärde läcka i gasledningarna. Orsaken till läckaget är fortfarande inte utrett men misstankarna kvarstår att det handlar om ett sabotage.

Nu går SÄPO in och tar över den svenska utredningen om explosionerna vid gasledningarna. Svenska Kustbevakningen har fått en förfrågan att bistå i utredningen fått rubriceringen Grovt Sabotage.

Ryssland ber nu Sverige om hjälp i problematiken kring gasledningarna. Det var igår natt som Rysslands President Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov uppmanade Sverige och Danmark att hjälpa Ryssland med information. Anledningen till att Ryssland efterfrågar information är för att det är näst intill omöjligt att komma nära ledningarna utan att registreras av Sveriges och Danmarks övervakningsutrustning.

Peskov säger att det här är en situation som kräver dialog och interaktion mellan parterna för att ta reda på vad som hänt.

INRIKES

Energikrisen: Ett strömavbrott kan slå ut mobiltelefoner i hela Europa

Den stundande energikrisen som Europa befinner sig drabbar hushållen hårt och krisen väntas bli värre under vinterhalvåret. En av konsekvenserna som kan inträffa är strömavbrott och om dessa strömavbrott slår ut delar av mobilnäten kan mobiltelefoner över hela Europa sluta att fungera.

Sänkt amorteringskrav – Ja från alla utom Socialdemokraterna

Alla riksdagspartier säger ja till att sänka eller ta bort amorteringskravet utom Socialdemokraterna som ännu inte gett besked i frågan. Syftet med att sänka eller ta bort amorteringskravet sägs vara att underlätta för svenska hushåll att klara ekonomin. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att beslutet skulle motverka effekten av den höjda styrräntan och skulle resultera i en ännu högre ränta.

Svenskt läkemedel kan bromsa Alzheimers med 27%

Svenskt läkemedel kan bromsa Alzheimers med 27%. Det svenska företaget BioArctics har i en studie visat lovande resultat på att deras läkemedel kan bromsa utvecklingen av Alzheimers med 27% efter 18 månaders tid. Det positiva beskedet mottas varmt i forskarvärlden eftersom Alzheimers är en sjukdom som forskare länge försökt att hitta ett botemedel och bromsmediciner på. BioArctics ska nu genomföra fler kliniska studier och hoppas därefter få läkemedlet godkänt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter