Nyhetssändning 4 oktober

UTRIKES

Donald Trump stämmer CNN på miljardbelopp

USA:s förre president, Donald Trump, stämmer nu TV-bolaget CNN för ärekränkning på 475 miljoner dollar. I stämningsansökan skriver Trump att CNN använt smutkastning som strategi för att få honom att sluta med politik. Upprepade gånger har CNN använt ärekränkande ord som “rasist” och “upprorsmakare”, samt använt sig av “guilt by association”. CNN har för närvarande inte kommenterat händelsen.

Nordkoreansk provokation mot Japan

Under morgonen har Nordkorea skickat en ballistisk missil över Japan. Missilen passerade över Japan och landade sedan utanför japanskt territorium i vattnet. Händelsen har fördömts av Japans premiärminister och Sydkoreas president varnar för ett kraftfullt svar. 

Europas elkris ökar kolproduktionen kraftigt

Europas kolproduktion ökar kraftigt. Ökningen kommer som ett resultat av den energikris som Europa nu befinner sig i. Flera kritiserar ökningen med hänsyn till klimatet medans andra hävdar att Europa får skylla sig själva med tanke på att det just var klimathysterin som försatt oss i situationen.

Ekonomisk expert spår dollarns undergång

Robert Kiyosaki, som av många ses som expert vad gäller ekonomi, förutspår nu att dollarn kommer att krascha. Kiyosaki uppmanar nu folk att köpa guld, silver och bitcoin för att klara sig undan den kommande kraschen. Bland annat skriver Kiyosaki på twitter att ”den amerikanska dollarn kommer att krascha i januari 2023 efter att Fed svängt”

INRIKES

Swedbank-chef ställs inför rätta

Den före detta Swedbank-chefen, Birgitte Bonnesens, ställs nu inför rätta. Det var under morgonen som förhandlingarna börjar mot Bonnesens som står åtalad för grovt svindleri, alternativt grov marknadsmanipulation, samt obehörigt röjande av insiderinformation. Brotten ska Bonnesens ha gjort sig skyldig till samtidigt som hon var koncernchef på Swedbank. Huvudförhandlingarna ska pågå i 21 dagar och många hoppas nu på att den tidigare Swedbank-chefen fälls.

Stor militärövning i Stockholm

Idag börjar militärövningen ”Operation Stockholm” i Stockholm där 300 deltar. Övningen ska pågå dygnet runt fram tills torsdag morgon. Totalt fyra olika förband kommer att delta i övningen. Magnus Gerhardsson, övningsledare, säger att syftet är att mäta uppnådda utbildningsmål och i synnerhet bygga stolthet hos soldaterna. Vidare säger Gerhardsson att ”Vi vill att soldaterna ska vägra ge upp, bidra och hjälpas åt i gruppen för att lyckas med uppgiften.”

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter