Nyhetssändning 6 juli

UTRIKES

Två brittiska ministrar avgår i protest

Två brittiska ministrar avgår i protest mot den brittiska premiärministern Boris Johnsons ledarskap. Det var finansministern och hälsoministern som valde att avgå från sina uppdrag. I samband med beskedet valde även sju parlamentariker att lämna sina poster. Kritiken mot Johnson rör framförallt hans ledarskap men berör även de skandaler som uppstått den senaste tiden.

INRIKES

Regeringen storsatsar mot rasism

Regeringen ska nu storsatsa mot rasism i Sverige och har presenterat fem åtgärdsprogram. De grupper som kommer att få ett särskilt fokus är afrikaner, muslimer, judar, zigenare och samer. Regeringen och deras satsning får kritik eftersom den inte lyfter fram rasism mot svenskar som en av fokusgrupperna. Rasismen mot svenskar har på senare tid ökat enormt och några av dess uttryck är bland annat förnedringsrån mot unga svenskar.

Ekonomi

Varning: Fastighetssektorn kan falla 30%

Handelsbankens analytiker Johan Edberg varnar för att fastighetssektorn kan falla ytterligare 30 procent om marknaden fortsätter som den gör nu. De senaste månadernas negativa resultat på börsen är långt ifrån över menar Edberg.

SAS-aktien tappar 10%

SAS-aktien tappar ytterligare 10%, ner till 50 öre. Tappet kom efter att det blev känt att SAS lämnat in en ansökan om att i USA inleda ett så kallat chapter 11-förfarande, en rättslig process för finansiell rekonstruktion under domstols tillsyn.

Sport

Emil Hansson tog hem guldet i European Trophy

Den 22-åriga svensken Emil Hansson vann guld under helgens tävling European Trophy. Tävlingen går ut på att hugga och såga timmer på snabbast möjliga tid. Emil Hansson blev Nordisk Rookiemästare 2017, tog bronsmedalj 2019 i Rookie-VM och nu vann han guld vilket även kvalificerar honom till World Trophy nästa år. 

Svenska fotbollsdamerna högst rankande inför EM

Det svenska damlandslaget i fotboll är högst rankande i Europa inför EM som börjar idag. 2019 tog damerna brons (VM), förra året tog dom silver (OS) och nu säger fotbollsdamerna att målet är guldmedaljen (EM). Premiären för Sverige spelas på lördag mot den regerande mästaren Nederländerna.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter