Nyhetssändning 8 november

UTRIKES

Opinionsundersökningar pekar på seger för Republikanerna

Mellanårsvalet pågår just nu i USA och enligt en sista prognos, baserad på en sammanställning av opinionsmätningar, får Republikanerna majoritet i senaten. Även i valet till representanthuset är partiet favoriter och får också där en stor majoritet i opinionsundersökningarna.

Michigan Fair Elections för att hindra valfusk

I Michigan bildade aktivister, jurister och republikanska politiker i somras gruppen Michigan Fair Elections på grund av det påstådda valfusket mot Donald Trump i valet för 2 år sedan. Gruppen ser som sin uppgift att bevaka mellanårsvalet så allt följer de lagar och riktlinjer som finns, skriver New York Times.

Musk uppmanar att rösta republikanskt

Tesla-vd:n och nyblivna Twitterägaren Elon Musk uppmanar på Twitter de amerikanska väljarna att rösta på republikanerna i dagens mellanårsval. Anledningen låter Elon Musk meddela är: ”Delad makt dämpar båda partiernas värsta överdrifter, därför rekommenderar jag att rösta på en republikansk kongress med tanke på att presidentskapet är demokratiskt”, skriver Musk på Twitter till sina 114 miljoner följare.

Astronomiska kostnader för att uppnå klimatmålen

Kostnaderna för att bekämpa den påstådda klimatkrisen fortsätter att stiga. Kostnaden för tillväxtländerna att uppnå de utsatta klimatmålen blir uppemot 2 000 miljarder dollar årligen fram till år 2030.  Det är slutsatsen av en ny rapport som gjorts på uppdrag av Storbritannien och Egypten, rapporterar The Guardian.

INRIKES

Nya regeringen närmar sig Turkiet

Den nya regeringen har valt att närma sig Turkiets linje för att få landet att godkänna Sveriges ansökan till Nato, skriver TT. I Ekots lördagsintervju tog utrikesminister Tobias Billström, Moderaterna, avstånd från den kurdiska väpnade milisen YPG samt dess politiska gren PYD. Uttalandet har väckt kritik från bland annat finska riksdagsledamöter som menar att det sänder signaler om att Sverige gett efter för utpressning från Turkiet.

Ingen fri entré på statliga museer från årsskiftet

Regeringen tar bort den fria entrén på statliga museer från årsskiftet och kommer att gälla personer från 19 års ålder. Årets kulturbudget minskar med 1,1 miljarder och blir i år 9 miljarder kronor.

Klimatbonus för elbilar slopas

Bonusen som betalas ut till den som köper en ny bil med låg klimatpåverkan slopas, meddelar regeringen. Beslutet gäller från och med onsdag och motiveras med att det inte längre finns skäl att ge ekonomiskt stöd till vissa bilinköp.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter