Nyhetssändning 11 oktober

UTRIKES

Tyskland har ammunition för två dagar

Tysklands ammunitionslager sinar och nu ligger landet långt under den nivå som krigsalliansen NATO ställer krav på. Enligt tidningen Business Insider räcker tyska arméns ammunitionsförråd i en eller två dagar i händelse av krig. Problemet ska ha funnits en längre tid men blev mycket värre när många av Europas länder valde att börja sända vapen till Ukraina för att stödja dem i kriget mot Ryssland. Flera högt uppsatta militärer är nu oroliga över Tysklands förmåga att försvara sig i händelse av krig. Att Tyskland ska göra ett uppehåll i sina vapenleveranser för att prioritera sitt eget försvar är inte troligt med tanke på att Tysklands försvarsminister senast för ett par veckor sedan uppgav att man skulle fortsätta vapenleveranserna till Ukraina så länge man anser det nödvändigt.

Nya Zeeland vill beskatta boskapsdjurens rapar

Regeringen i Nya Zeeland har fattat beslut om att beskatta de växthusgaser som frigörs när boskapsdjur urinerar och rapar. Nya Zeeland är ett av flera länder som gått med på att arbeta efter Agenda 2030. En del av arbetet innebär att man ska sänka landets koldioxidutsläpp med 10 procent till år 2030 för att till 2050 bli totalt koldioxidneutrala.

När Nederländerna införde en liknande beskattning under sommaren resulterade det i massiva bondeuppror som spred sig över hela Europa. Redan nu har flera bönder i Nya Zeeland kritiserat beslutet och många hoppas nu att situationen ska utvecklas på liknande sätt.

Ledaren för Bondeupproret i Sverige säger till FrihetsNytt ”Äntligen! Nu reser sig bönderna. Det är hög tid nu. Anledningen till att bönderna inte rest sig förrän nu beror på att myndigheterna i Sverige pressat heltidsbönderna så att de inte vågat säga ifrån. Min pappa slet dygnet runt under många år men tog till slut livet av sig. Vi kommer knäcka det korrupta myndighetssverige!”

Facebooks ägarbolag Meta på terrorlista i Ryssland

Ryssland finansiella övervakningsbyrå har lagt till Facebooks ägarbolag Meta på listan över terroristorganisationer, detta rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax. Redan i mars menade rysk domstol att Meta gjort sig skyldig till extremistaktiviteter i Ryssland. Händelsen är unik och än så länge har Facebook inte kommenterat händelsen offentligt. Facebook har sedan tidigare förbjudits i 9 länder världen över.

INRIKES

Avgiften för bostadsrätter kommer höjas 10% två år i rad

Swedbank spår nu att avgiften för bostadsrätter kommer att höjas med 10 procent två år i rad. Utöver en höjning av avgiften räknar Swedbank med att hyreshöjningarna kommer att ligga på 4 procent nästa år. Om Swedbanks förväntade höjning inträffar kommer inflationen lyfta med ytterligare drygt en halv procentenhet.

Fortfarande ingen regering

En månad har gått sedan det svenska valet och ännu har ingen regering bildats. Moderatledaren Ulf Kristersson fick uppdraget av talmannen att samla en regering och tidsfristen för uppdraget går ut imorgon den 12 oktober. Det svenska folket har ännu inte sett några tecken på att Kristersson ska lyckas med sitt uppdrag. Flera har kritiserat svenska politiker för att de inte är handlingskraftiga nog. Bakgrunden till kritiken ligger i att Sverige befinner sig i en energikris, bränslekris, ekonomisk kris och en brottslighet som skenar. Huruvida Kristersson lyckas presentera en regering tills imorgon återstår att se men FrihetsNytt fortsätter att följa utvecklingen.

Tre döms för kravallerna under påskhelgen

Under påskhelgen tidigare i år uppstod kravaller runt om i Sverige med anledning av att partiledaren för Stram Kurs, Rasmus Paludan, planerade koranbränningar. Trots att Paludan brukade sin grundlagsskyddade yttrandefrihet uppstod kravaller som resulterade i stor förödelse och över 100 poliser skadades. Nu döms 3 personer i Norrköping för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med de uppmärksammade kravallerna. Två av männen döms till sex års fängelse och den tredje döms till fem och ett halvt års fängelse.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter