Nytt avslöjande om korruption kopplat till Biden

Den amerikanska kongressens tillsynskommitté har tagit del av bevisning som visar hur presidentsonen Hunter Biden utnyttjade sin fars politiska ställning för att gynna sig själv. Men Joe Biden verkar ha varit medveten om att hans namn användes på detta sätt.
James Comer. Foto: Wikipedia/ United States Congress
James Comer. Foto: Wikipedia/ United States Congress

Under onsdagen lät ordföranden för Kommittén för tillsyn och ansvarighet i den amerikanska kongressen, James Comer, offentliggöra bevis för att presidentsonen Hunter Biden tagit emot miljontals dollar från utländska oligarker och affärsmän. Det är framförallt aktörer från Ryssland, Ukraina och Kazakstan som Hunter har haft kopplingar till och över 20 miljoner dollar har betalats ut till Bidenfamiljen.

De transaktioner som behandlas i den publicerade promemorian omfattar 2014 när Hunter Biden, tillsammans med sin kompanjon Devin Archer, använde Hunters far, dåvarande vicepresidenten (nuvarande presidenten) Joe Biden, som en ”handelsvara”. Det de sålde var politiskt inflytande och direktkontakt med en av USA:s viktigaste makthavare. De viktigaste aktörerna som pekas ut är det ukrainska energibolaget Burisma Holdings, den ryska oligarken Yelena Baturina och den kazakiske oligarken Kenes Rakishev.

Pengarna betalades in till investeringsfonderna Rosemont Seneca Partners, Rosemont Seneca Thornton, samt Rosemont Seneca Bohai, som Hunter Biden och Archer ägde gemensamt. Vad exakt som gavs i utbyte mot de 20 miljoner dollar som betalades, har det aldrig presenterats något underlag för.

Utredningen visar inte några bevis för att Joe Biden skulle ha varit direkt inblandad i dessa affärer, men 2014 och 2015 deltog han på åtminstone två middagar tillsammans med Hunter och flera av de aktörer som kunnat knytas till betalningarna. Detta har även bekräftats av Archer i intervjuer, där han har vittnat om affärerna.

Bidenfamiljen skyddas av etablissemanget

Hunter Bidens förehavanden har fått stor uppmärksamhet i medier som vill lyfta fram korruption som kan kopplas till etablissemanget i det demokratiska partiet, inte minst Fox News. Men samtidigt är det många som reagerar på att det amerikanska justitiedepartementet och rättsväsendet inte ägnar större uppmärksamhet åt Hunter. Detta jämförs med de många åtal som samma myndigheter riktar mot Donald Trump, Joe Bidens främste utmanare om presidentposten i valet 2024.

En som har uppmärksammat detta och anklagar Bidenfamiljen för att utnyttja rättsväsendet för sina egna syften och att göra sig av med politiska motståndare, är Tulsi Gabbard. 2020 ställde hon upp som presidentkandidat för Demokraterna och blev tekniskt sett en motståndare till Trump. Men hon utmanövrerades av maktspelarna i partiet och tappade tilltron till Demokraterna på grund av korruptionen.

Nu är hon istället en av Trumps närmast allierade och uppmärksammar det politiska spelet som präglat åtalen mot Trump, samtidigt som Hunter Biden inte alls behöver uppleva samma sorts granskning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter