Nytt bondetåg den 1 maj i Sverige

Följande är ett pressmeddelande för en ny demonstration den 1 maj i Stockholm. Det är skribenten, inte Frihetsnytt, som står för åsikterna i texten.
Orimligt lång handläggningstid riskerar att sabotera stort Bondetåg i Stockholm 1 maj EU-kandidaten Klaus Bernpaintner står som initiativtagare till ett nytt Bondetåg i Stockholm. Med mindre än två veckor kvar till 1 maj, har ännu ingen tillståndshandläggare tilldelats. Det försvårar planeringen, enligt initiativtagaren. Han uppmanar ändå alla intresserade att ställa in sig på att det blir av. Räkna med samling klockan 12 någonstans i innerstan.

För 110 år sedan gick ett historiskt bondetåg mot huvudstaden för att protestera mot regeringens dåliga beredskap inför det annalkande världskriget. Bönderna menade att regeringen riskerade den nationella säkerheten. Kungen talade på borggården och det hela ledde till att Sverige rustade upp. 110 år senare är det dags igen.

Initiativtagaren Klaus Bernpaintner förklarar upplägget:

– Det är ett enkelt tillståndsärende, med en marschväg, en målplats, en del tal och inga fasta installationer. Att det efter över en och en halv månad ännu inte tilldelats en handläggare är märkligt. Varje vecka jag ringt har jag fått beskedet att ”förmodligen blir det nästa vecka”. Häromdagen ombads jag ”ha is i magen”.

Med tanke på hur bryskt kravallutrustad polis i Bryssel stängde ner en konservativ konferens 16-17 april, där bland annat Nigel Farage deltog, är det lätt att bli konspiratorisk.

Klaus Bernpaintner. Foto: Facebook
Klaus Bernpaintner. Foto: Facebook

– Jag vill inte påstå att det rör sig om avsiktligt sabotage mot vår demokratiska rättighet att demonstrera, men det är i alla fall lätt att få intrycket av förhalning, tillägger initiativtagaren.

Bernpaintner säger dock att ingenting talar för att manifestationen för bönders rätt att bruka jorden utan EU:s klåfingrighet blir nekad med hänvisning till ordningslagen.

– Allt kommer gå lugnt till och alla intresserade bör förbereda sig på att komma dit även om tillståndet tar tid.

– Så det blir inga dyngspridare i Stockholm på första maj?

– Nej det ska gå snyggt och städat till. Och ta gärna med en svensk flagga eller ett plakat. Med eller utan traktor. Det viktigaste är att delta, inte hur du deltar, avslutar Klaus Bernpaintner. Exakt samlingsplats meddelas när tillstånd mottagits. De senaste uppdateringarna om Bondetåget 2024 hittar man på Facebooksidan https://www.facebook.com/bondetaget2024. Där kan man även kontakta arrangören.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter