Nytt covidpiller ingen kassako för Pfizer

Läkemedlet Paxlovid, signerat den starkt kritiserade läkemedelsgiganten Pfizer, introducerades på den svenska marknaden före jul. Men läkemedlet har sålt dåligt enligt statistik från E-hälsomyndigheten.

Under de sista veckorna i december hade endast 104 förpackningar av Paxlovid sålts enligt
E-hälsomyndigheten (se faktaruta nedan). Detta samtidigt som antalet ”bekräftade” fall av covid var 21.000, rapporterar Göteborgs-Posten. Så något större intresse från varken läkare att förskriva preparatet eller patienter att ta det, verkar inte finnas. Så tråkigt för Pfizer.

Förskrivningen av covidpillret har varit lägre än väntat i flera länder, skriver Nature, och kliar sig fundersamt i huvudet. De tror att det beror på missuppfattningar kring läkemedlet och en minskad oro för riskerna med covid. Vad gäller det sistnämnda kan redaktionen bara hålla med.

Vad gör egentligen E-hälsomyndigheten?
Regeringens hemsida: E-hälsomyndigheten arbetar med utvecklingen av nationell e-hälsa för att bidra till en bättre vård, omsorg och hälsa. Verksamheten är inriktad på att skapa delaktighet för invånare samt ge stöd till yrkesverksamma och beslutsfattare.

E-hälsomyndighetens hemsida: E-hälsomyndigheten ansvarar för e‑recepten och samordnar regeringens satsningar på e‑hälsa. Vi erbjuder ett antal e-hälsotjänster för dig som privatperson och för medarbetare inom apotek, vård och omsorg. 
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter