Nytt exempel på skattefinansierad propaganda

Ett nytt program lanseras på SVT där etniska svenskar ska testa sina kunskaper om invandrarkultur. Tanken är att tittarna (svenskarna) ska lära sig om invandrarnas kulturer, men det verkar snarare reta upp många svenskar.

Under gårdagen, 28 augusti, hade ett nytt politiskt laddat program premiär. Det är humorprogrammet ”IFS – Invandrare för svenskar” på SVT som ska lära svenskarna om invandrares kultur. Där ska en grupp ”majoritetssvenskar” (begreppet ”etniska svenskar” undviker man) ställas mot en panel med utlandsfödda. Svenskarna ska därefter ta ställning till vad som är sant eller falskt om invandrarnas kulturer.

Program var för ”svenskt homogent”

Bakom satsningen står Michael Lindgren, känd från SVT-satsningen ”Svenska nyheter”.

Inspirationen tog han från 80-talsprogrammet ”Prat i kvadrat”, där det var kändisar som satt i panelen. Det fanns dock ett problem – förlagan var för svenskt homogen.

– Där slogs jag av hur otroligt svenskt homogent det var. Men om man flippar det och sätter svenskar med utländsk bakgrund i panelen istället, kan man leka med den där kontrasten att Sverige är segregerat och vända på perspektivet, säger Lindgren till SVT.

På SVT play avslutas programbeskrivningen med det inbjudande ”Vilken svenne vet mest?”

Skattebetalare rasar

Upplägget att svenskar under förminskande former ska lära sig om invandrarnas kulturer provocerar flera personer.

På internetforumet Flashback har en tråd om programmet skapats och kritiken är inte nådig. Där påtalas att den idiotförklarande agendan med svenskarna, men även hur programmet klumpar invandrare till en enda likriktad grupp. Det faktum att programmet finansieras med skattepengar provocerar ytterligare.

Frihetsnytts Tobbe Larsson kommenterar nyheten:

– Detta är ett typexempel på den groteska propaganda som en statlig aktör bedriver mot den egna befolkningen. Istället för att befolkningen, det vill säga svenskarna, ska bejaka sin egen kultur och identitet, så tvingas de istället ägna sig åt andras kulturer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter