Nytt försök med elprisstöd till företagen

Strax före jul meddelade regeringen att det utlovade elprisstödet till företag drogs tillbaka då regeringen bedömt att det skulle strida mot EU:s regler. Nu har Svenska kraftnät ett nytt förslag färdigt.

Elprisstödet som ska gälla företag, kommuner och föreningar i södra delen av landet, är nu på väg att gå ut till Energimarknadsinspektionen för godkännande. Förra gången tog det tre veckor för inspektionen att justera och ge klartecken.

Gunnar Mårdner, VD på branschorganisationen Företagarna, säger att behovet av elprisstöd är på väg att bli akut för vissa företag.

Svenska kraftnät fick i uppdrag av den förra regeringen att ta fram ett förslag till elprisstöd i augusti förra året. Det levererades efter två månader men blev inte godkänt av Energimarknadsinspektionen då den enligt energi- och näringsminister Ebba Busch stred mot EU:s statsstödsregler, vilket hon meddelade den 22 december.

Till elintensiva företag ska det utbetalas ett separat stöd som det har avsatts 2,4 miljarder kronor för i statsbudgeten. Där väntar man på resultatet från prövningen hos EU-kommissionen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter