Nytt Natobesked ges på måndag

Efter att Turkiet gett klartecken för Finlands medlemsansökan till Nato, är det dags för Ungern att lämna besked. Enligt uppgift kommer det ungerska parlamentet ratificera det på måndag.
Natos generalsekreterare, Jens Stoltenberg. Foto : Wikipedia/ Troms Arbeiderparti
Jens Stoltenberg. Foto: Wikipedia/ Troms Arbeiderparti

Enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer Ungern på måndag, den 27 mars, att ratificera Finlands ansökan till krigsalliansen, rapporterar TT.

Det var under en presskonferens i Bryssel som Stoltenberg tillkännagav att han pratat med den ungerske utrikesministern Peter Szijjarto, som meddelade att det ungerska parlamentet kommer att rösta om den finska ansökan på måndag.

Detta sker kort efter att Turkiet tillkännagivit att de kommer ratificera Finlands ansökan, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Precis som i fallet med Turkiet finns det ingen information om när ungerska parlamentet kommer rösta om Sveriges medlemsansökan. Det enda Stoltenberg kan säga är att Ungern inte kommer ta ställning till Sverige på måndag.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Har den malliga humanitära stormakten fått problem ???
    Och Svenska Fotbollsförbundet tycks ha stora problem i sin valberedning som föreslår den ökände uslingen Fredrik Reinfeldt till ny ordf.( med miljonlön förstås)
    Fredrik fick f.ö. ärva ordf. posten i VISITA av Maud Olofsson. (också miljonlön för ett hittepåuppdrag )
    Korruptionen i Sverige är rent outhärdlig.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter