Nytt steg tas för digital plånbok – ”Närmare det gränslösa Europa”

Det pågår en digitalisering över hela världen, inte minst vad gäller betalfunktioner och folks identiteter. Nu har regeringen presenterat nästa steg i arbetet med en digital plånbok. Hans Erixon kan dock avslöja exakt varifrån dessa idéer kommer.

Under måndagsmorgonen hölls en pressträff med civilminister Erik Slottner och Henrik Ardhede, regeringens särskilde utredare för att lägga grunden för en digital plånbok.

Pressträffen handlade om det arbete som bedrivs med att ta fram en så kallad ”digital plånbok”. Detta är en digital legitimation, där en persons identitetsuppgifter finns med, samt även id-handlingar och olika intyg. Regeringen gav i december 2022 i uppdrag för en utredning, ledd av Ardhede, att komma med ett förslag på hur en digital plånbok ska kunna införas i Sverige.

Initiativet kommer ursprungligen från EU och flera länder har redan infört ett sådant system. EU har redan tagit fram förordningen eIDAS II. Nu vill Slottner att det ska ske även i Sverige.

Vi är väldigt angelägna om att införa den digitala plånboken i Sverige, där vi ska kunna identifiera oss i hela unionen och på den inre marknaden och därmed komma ett steg närmare visionen om ett gränslöst Europa där människor, varor, tjänster och kapital kan flyta och röra sig fritt, inledde Slottner pressträffen med.

Så här kommer den digitala plånboken att vara uppbyggd. Skärmavbild: Regeringen
Så här kommer den digitala plånboken att vara uppbyggd. Skärmavbild: Regeringen

Tre områden

Ardhede gick därefter in på att beskriva planerna för denna plånbok. Liksom Slottner lyfte han fram den betydelse som detta skulle ha för det ”gränslösa Europa”. Den ska ha tre användningsområden: identifiering; lagring av intyg; elektroniska underskrifter.

Han hävdade dock att användandet ska vara frivilligt och ingen person ska förvägras ta del av olika tjänster om man inte har en digital plånbok.

Det var väldigt glest med journalister på plats och politikerna öppnade inte upp för frågor från publiken, utan skyndade sig iväg till enskilda intervjuer.

”Plagierat från World Economic Forum”

Hans Erixon. Foto: Frihetsnytt
Hans Erixon. Foto: Frihetsnytt

En som har följt frågan noggrant och fördjupat sig i ämnet är Hans Erixon, som är en expert på den globalistiska sammanslutningen World Economic Forum (WEF). Han följde pressträffen och är inte imponerad av det som presenterades. I början av juni publicerade Frihetsnytt en diskussion med honom och entreprenören Arne Weinz om den digitala identiteten.

Det handlar om den digitala identiteten. Den digitala plånboken är en del av detta, men det presenteras på ett speciellt sätt. Man delar upp presentationerna i olika delar, för att det ska bli mindre tydligt vad det handlar om. Som vanligt annonserar man ut detta på fredagen och sen hålls det på måndag morgon, för att så få som möjligt ska vara på plats. Man sa nej direkt till frågor från plenum och begränsade det till enskilda intervjuer som man kan styra.

Påståendet att det kommer att vara frivilligt gav inte Erixon mycket för.

Man pratar om att det ska vara frivilligt, men man har åtagit sig i FN att anpassa sig till resolutionen om att alla i hela världen ska ha en digital identitet 2030. Allt snack om ”frivillighet”, det är bara struntprat. Det är vad jag kallar en ”myrstegsstrategi”, att flytta fram det i små steg, och de är väldigt skickliga på det.

Slottners uttalande om det ”gränslösa Europa” kunde Erixon direkt koppla till den agenda som presenterats av WEF:s grundare Klaus Schwab.

Det är så övertydligt vad de vill, i synnerhet Kristdemokraterna, men även Moderaterna och Liberalerna. De vill inte ha några nationalstater eller gränser, utan de vill ha den här Region Europa, enligt Klaus Schwabs vision. Det här är i stort sett direkt plagierat från World Economic Forum, bokstav för bokstav.

Klaus Schwab. Foto: Wikipedia/ World Economic Forum/ CC BY-SA 2.0 DEED
Klaus Schwab. Foto: Wikipedia/ World Economic Forum/ CC BY-SA 2.0 DEED

Slottner – Detta kommer från WEF

Erixon berättade även att han fick möjlighet att fråga Slottner om detta direkt, i samband med valkampanjen till EU-valet. När Erixon ställde de riktigt kritiska frågorna tog ministern honom åt sidan.

Du verkar vara väldigt insatt i det här, sade Slottner, varpå Erixon nämnde ”Schwabben” (ett smeknamn för Klaus Schwab). Slottner förstod först inte vem han menade, men när Erixon förtydligade detta skrattade ministern och erkände helt öppet att upplägget med den digitala identiteten kom direkt från WEF.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. HA!!! mig lurar dom inte . 🙄

    Jag klarar mig utmärkt utan krafstelefon och bank-id. 😂

    Lite mer besvär kanske -men värt att slippa få varenda steg registrerat och alla köp registrerat .

    Säpo har ju slitit sina hår över svårigheten att hålla koll på mig och i desperation satt en GPS på min bil –som jag dock avslöjade. 🤣🤣

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter