Ökat barnafödande toppfråga inför japanskt val

Barnafödandet har blivit en av de viktigaste frågorna inför dagens guvernörsval i den japanska huvudstaden Tokyo. Både den sittande guvernören och den främsta utmanaren går till val på att öka födelsetalen i staden – men de har olika taktik för att uppnå målet.

Japan – och framför allt huvudstaden Tokyo – har länge trampats med låga födelsetal. Japan har dock inte valt att öka invandringen i ett försök att öka populationen, utan försöker istället att på olika sätt uppmuntra japanerna att skaffa fler barn.

Nu rapporterar Omni att just födelsetalen har blivit en av huvudfrågorna inför dagens guvernörsval i huvudstaden. I Tokyo har det förväntade barnafödandet under en kvinnas livstid sjunkit till 0,99, vilket är de lägsta siffrorna i hela Japan.

Olika tillvägagångssätt

Yuriko Koike, den sittande konservativa guvernören, vill att gifta par som har barn eller väntar barn ska få ekonomiska lättnader för att göra livet enklare. Hon har även gått till val på att subventionera epidural så att inte en smärtsam förlossning ska avskräcka kvinnor från att skaffa barn.

Koikes främsta motståndare, Renho Saitō, har också knep för att öka barnafödandet i landet. Hon vill dock säkra den ekonomiska tryggheten för Japans ungdomar så att de ska kunna känna sig trygga i beslutet att skaffa barn.

I skrivande stund ser det ut som att Koike kommer att vinna guvernörsvalet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter