Oklart om Stoltenberg stannar kvar i Nato

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har varit aktiv i att utöka krigsalliansens makt och nu verkar det som att hans mandat förlängs ytterligare en gång. Men det återstår vad han själv väljer att göra.

Tidningen Welt am Sonntag skriver idag att Natochefen Jens Stoltenbergs förordnande som överhuvud för den krigiska alliansen, ytterligare kommer att förlängas. Detta rapporterar Reuters. Meningen var att han skulle ha lämnat sin post redan, men i mars förra året, efter att kriget i Ukraina bröt ut, förlängdes Stoltenbergs mandat till den 30 september i år.

Nu tror man att hans förordnande kommer att förlängas ytterligare – till april 2024. De 30 Natoländerna tycks vara eniga om att Stoltenberg, som innehaft positionen sedan 2014, har gjort en enastående insats som chef för krigsalliansen och vill därför ha honom kvar för att ”ge stabilitet” under fortsättningen av kriget, uppger diplomatiska källor, enligt Welt am Sonntag.

Men enligt Welt tänker Stoltenberg avgå och ryktena gör gällande att han kommer belönas för sina globalistiska insatser genom att bli chef för Världsbanken.

Vidare uppger tidningen att toppkandidaterna att efterträda Stoltenberg är Spaniens premiärminister Pedro Sanchez och Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter