Oliktänkande utesluts på nästa veckas Natomöte

När Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg besöker Sverige har statsministern kallat samman de övriga partierna till ett gemensamt möte. Det är dock enbart de partier som är för ett svenskt medlemskap i krigsalliansen. De folkvalda kritikerna hålls däremot utanför Natomötet.

Nästa vecka, tisdagen den 7 mars. kommer Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att besöka Sverige, då det är planerat att hållas ett möte om den svenska processen att ingå i krigsalliansen. Statsminister Ulf Kristersson, som uppvisat en enorm iver att få in Sverige i Nato, har dock sett till att inga kritiska röster kommer tillåtas på mötet, rapporterar Aftonbladet.

Det är enbart sex partiledare som bjudits in av statsministern: Magdalena Andersson (S), Jimmie Åkesson (SD), Muharrem Demirok (C), Ebba Busch (KD) och Johan Pehrson (L).

Kritiska röster ska hållas borta

Vänsterpartiet och Miljöpartiet har däremot inte bjudits in, på grund av att det är de enda partier i riksdagen som tagit ställning mot ett Natomedlemskap. Ansökan om medlemskapet i krigsalliansen och de militära åtaganden som detta kommer att innebära har fattats över huvudet på svenska folket, vars åsikt i frågan de styrande inte ens låtsats bry sig om.

Syftet är att ge partiledarna möjlighet att få hans bild av läget och diskutera den fortsatta processen till ett svenskt och finskt Natomedlemskap, säger Kristersson i en kommentar till Aftonbladet.

Eftersom ett medlemskap skulle påverka Sverige så omfattande, framstår det som underligt att utesluta två folkvalda partier, som skulle kunna lyfta nödvändiga synpunkter i frågan.

Vänsterpartiet drabbas nu av samma sak som dess lokalavdelning i Malmö utsatte Sverigedemokraterna för i lördags, när de drev igenom att en sverigedemokratisk politiker inte skulle tillåtas tala på en Ukrainamanifestation. Frihetsnytt skrev om händelsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter