Öppnar för att skicka stridande svenska soldater till Ukraina

Rättelse: Liberalernas tredjenamn i EU-valet heter Simona, inte Salome.
Att jobba för fred i Ukraina intresserar inte de svenska riksdagspartierna. Istället vill vissa partier utöka kriget med svenska soldater.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat att Liberalernas (L) tredjenamn i EU-valet, Simona Mohamsson, vill att Sverige ska skicka soldater till Ukraina. L har i synnerhet märkt ut sig som ett parti som vill utöka stödet till Ukraina, även om det sker på bekostnad av den svenska Försvarsmakten.

Stridande svenska soldater till Ukraina

Emma Wiesner får frågan om svenska soldater ska skickas till Ukraina. Skärmavbild: SVT
Emma Wiesner får frågan om svenska soldater ska skickas till Ukraina. Skärmavbild: SVT

Nu öppnar även Emma Wiesner, Centerpartiets (C) toppnamn till EU-valet, för att skicka svensk militär till Ukraina. Det säger hon i programmet ”Utfrågningen” på SVT, där kandidaterna till EU-valet intervjuas.

 Jag utesluter inte det som ett logiskt nästa steg för att hjälpa Ukraina vinna kriget. Det handlar om vår frihet, demokrati och säkerhet, svarar hon på frågan om Sverige ska skicka stridande soldater till Ukraina.

Dock talar flera opinionsmätningar för att både L och C kommer åka ur Europaparlamentet i och EU-valet den 9 juni. Det innebär att de inte kommer kunna driva denna fråga på EU-nivå.

Andra vill se fred

Samtidigt finns det krafter som jobbar för att tvinga Ryssland och Ukraina till förhandlingsbordet. Ungerns nationalkonservativa regering motsätter sig alla försök från väst att utöka kriget, och lägger snarare sitt fokus på att arbeta för fredsförhandlingar.

Dessutom talar allt för att Donald Trump kommer vinna det amerikanska presidentvalet. Om det sker har han lovat att han kommer tvinga Rysslands president, Vladimir Putin, och Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, att inleda förhandlingar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Både (C) & (L) är totalt rubbade. Det är fred som behövs.
  Johan N på detta forum har många kloka tankar.
  Synd att JN inte är vår utrikesminister.
  Eller åtminstone fick uppdraget att samla kring sig en del förnuftiga personer och börja reda ut problemen och försöka medla . Helst ett eld upphör , direkt när dom börjar sitt arbete.


  Det finns väl ändå ingen som kan tycka att J N inte skulle passa bättre än T. Billström.??

 2. Det skulle vara intressant att höra motivationen på vilket sätt att stödja (utplåna) Ukraina leder till
  ”Fred , demokrati och frihet”. Dessa virrpannor måste ju någon gång få kritiska frågor!!!
  Journalister, försök uppbåda åtminstone ett litet uns av mod och ryggrad!!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter