Öppnar frihetsbank som inte kastar ut kunder

En countrysångare, en neurokirurg och en kommentator är männen bakom en ny bank som inte har för avsikt att deplattformera kunder på grund av deras åsikter. Ett glädjande initiativ för alla vänner av yttrande- och åsiktsfrihet.
Kommentatorn Larry Elder.
Foto: Wikipedia/Sgt. Jacob Harrer

Tre konservativa amerikaner från vitt skilda branscher har gemensamt köpt Oklahomas äldsta bank, First State Bank of Elmore City, för att av den skapa en ny bank som kommer att främja amerikanska värderingar. Den nya banken har fått namnet Old Glory Bank och kommer att ha begreppen frihet, integritet, säkerhet och liv som ledord, skriver Reclaim the Net.

Frihetliga och patriotiska värderingar

Det är countrysångaren John Rich, den pensionerade neurokirurgen Ben Carson och den konservative kommentatorn Larry Elder som gått ihop om bankprojektet Old Glory Bank. Orsaken till bankköpet var att männen ville skapa ett alternativ till de banker som genom elitens politiska agendor hux flux kan stänga konton eller kasta ut kunder, endast på grund av att de inte tycker att de har rätt åsikter.

Neurokirurgen Ben Carson
Foto: Wikipedia/United States
Department of Housing and Urban Development

I ett uttalande säger de nya bankmännen att deras bank ”aldrig kommer att säga upp laglydiga kunder på grund av deras övertygelse eller för att de utövar sin lagliga rätt till yttrandefrihet”.

”Det har varit skrämmande att se det finansiella systemets politiska maktutövning”, kommenterade John Rich. ”Old Glory Bank skapades för att vara den kompletta banklösningen för folk som fortfarande tror på frihet och Amerikas storhet.”

Ben Carson tillade: ”Old Glory Bank kommer att betjäna amerikaner med lägre och medelstora inkomster och de amerikaner som andra banker har marginaliserat och ignorerat, hårt arbetande patrioter som håller landet igång varje dag.”

Ta tillbaka friheten med egna plattformar

Vi har sett problemet med avstängningar av bankkonton och kunder som kastats ut av politiska skäl. PayPal har till exempel gjort det upprepade gånger och chefredaktören för Fria Tider, Widar Nord, blev utestängd från Swedbank på helt osaklig grund. Något som banken sedan dömdes för.

Desto viktigare är det att yttrande- och åsiktsfrihetsvänner ser vikten av att skapa egna plattformar där människor faktiskt kan få tycka vad de vill. Att skapa egna plattformar inom en mängd olika områden talar Tobbe Larsson om i dessa filmer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter