Öppnar komediklubb för att trotsa ”cancel-kulturen”

Den kontroversielle amerikanske opinionsbildaren och komikern Joe Rogan tar ett steg för att motverka att människor med ”fel” åsikter tystas. Detta genom en nyöppnad komediklubb.

Den världsberömde och högt uppskattade, men av andra hatade, komikern och poddaren Joe Rogan har i veckan öppnat en komediklubb i Austin, Texas. Där ska man inte behöva vara rädd för att dra ”fel” skämt och Rogans mål är att trotsa den så kallade ”cancel-kulturen” (sv. ”nedstängningskultur”), rapporterar Fox News.

”Cancel culture” är det engelska begreppet för när människor med andra åsikter än de av etablissemanget godkända tystas och helst skambeläggs för dem.

Joe Rogans nya komediklubb The Comedy Mothership, hyllas som en seger för yttrandefriheten och många av besökarna är lyriska över att äntligen ha ett ställe där man kan ägna sig åt äkta komedi där man får angripa det extremt poliskt korrekta, utan att behöva vara rädda för repressalier.

Besökarna är förtjusta

Det är ”bra för landet att skratta utan rädsla”, enligt en besökare.

En man från närliggande Dallas sa ”Man kan inte ställa in Joe Rogan. Därför har du en fantastisk komediklubb som också är full av okancellerbara, fantastiska människor.”

En besökare från New York konstaterade att ”Jag tycker att det Joe Rogan tillför Austin är ren yttrandefrihet.”

”Alla är rädda för att säga ifrån och att ha en plats som denna där folk kan komma och bara skämta och ha det roligt utan att vara rädda för repressalier eller för att de inte kommer att bli bokade igen – det är verkligen yttrandefrihet och det är bra för Austin. Det är bra för landet. Det kunde inte vara bättre.”

Rogan väcker kärlek och hat

Joe Rogan har genom sina poddar blivit enormt populär tack vare sina fria samtal med människor över hela det politiska spektrumet. Men samtidigt lika hatad av de som är emot en sann yttrandefrihet.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter