Orbán kritisk till Tysklands mångkulturella utveckling

Ungerns premiärminister Viktor Orbán är en högljudd motståndare till mångkultur och massinvandring. Inför ett besök i Tyskland berättar Orbán vad han tycker om landets demografiska förändring, och han tar även upp den krigshets han anser sprider sig i landet.
Orbán skulle bland annat träffa Olaf Scholz. Foto: Wikipedia/www.quirinale.it/elementi/92016

I dagarna har Ungerns premiärminister Viktor Orbán besökt Tyskland för möten med landets förbundskansler Olaf Scholz. Inför besöket passade Orbán i en intervju på att berätta vad han anser om massinvandringen till landet, och sa bland annat att Tyskland inte längre är samma land som den äldre generationens ungrare såg upp till.

– Idag är Tyskland en värld som präglas av mångfald och mångkultur, där invandrare inte längre enbart är gäster, sa Orbán kritiskt.

Krigshets i Tyskland

Orbán tar även upp att det blir allt vanligare med vad han menar är krigshets i Tyskland, där flera toppolitiker bland annat sagt att Nato borde lägga sig i kriget mellan Ukraina och Ryssland i högre utsträckning.

Premiärministern säger att personer och politiker som förespråkar en mer diplomatisk och fredlig linje i Rysslands-frågan tystas ned. Han säger även att ”tanken att Tyskland skulle kunna bli inblandat i ett krig” var ”otänkbart för tre år sedan”. Att krigshetsen tycks ha ökat dramatiskt de senaste åren menar Orbán har mycket att göra med medierapporteringen i landet.

Ungern – med Orbán i spetsen – har länge verkat för en fredlig lösning i kriget mellan Ryssland och Ukraina. Frihetsnytt har tidigare rapporterat att även andra länder inom Nato är noga med att inte eskalera situationen, där bland annat Spaniens försvarsminister Margarita Robles meddelat att de inte kommer skicka spanska trupper till Ukraina.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Sorgligt .
  Att släppa in miljoner utlänningar ….det är ju vansinne. Ingår det i tyskarnas självpåtagna ”gottgörelse” för 1933-1945 ??
  Herregud…Dagens tyskar levde ju inte ens då.
  Tyskar håller på med att piska sig själva .

  En massa vänstergökar stryker omkring och jäklas med bl.a. AfD –förr kunde sådana dumpas i DDR —

  DDR vägrade ha något ansvar för NS tiden…jag undrar varför CDU och Sossar i västtyskland inbillade sig ha ansvar för en tidigare regering .
  Trams !!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter