Orbán: Rasblandade länder är inte nationer längre

Ungerns premiärminister Viktor Orbán säger att ungrarna inte är ett blandfolk och inte heller önskar bli det. PK-etablissemanget fördömer uttalandet.

– Vi [ungrare] är inte en blandras… och vi vill inte bli en blandras, sade Orbán under ett tal i lördags enligt flera medier, bland andra The Guardian.

Premiärministern tillade att länder där européer blandas upp med utomeuropéer är ”inte längre nationer”.

Uttalandet har gett upphov till stor vrede hos vänsterliberaler både i Ungern och andra länder, vilka citeras av The Guardian.

– Hans uttalanden påminner oss om en tid som jag tror att vi alla vill glömma. De visar verkligen regimens rätta färger, sade Katalin Cseh som företräder det lilla partiet Momentum.

På Twitter fortsatte Cseh med att vända sig till rasblandade människor i Ungern och avslutade med floskeln: ”Mångfald berikar nationen, inte försvagar den.”

Ni är redan rasblandade så håll käften”

Även den rumänske parlamentsledamoten Alin Mituța reagerade häftigt och menade att eftersom folken i Central- och Östeuropa inte är hundraprocentigt rasrena ska de inte komma och ha åsikter om att bli utbytta mot icke-europeiska invandrare.

”Att tala om ras eller etnisk ”renhet”, särskilt i en så blandad region som centrala och östra Europa, är rent galet och farligt. Och det är herr Orbán också”, skrev han på Twitter.

I sitt tal bemötte Orbán detta argument redan i förväg genom att peka på att det är ”ett ideologiskt trick av den internationella vänstern att säga att den europeiska befolkningen redan är rasblandad”, enligt The Guardian.

Nej till folkutbytet

Han ska även ha gjort flera anspelningar på vad etablissemangsmedia kallar ”konspirationsteorin” om det stora folkutbytet, alltså det uppenbara faktum att många europeiska folk håller på att trängas undan i sina egna hemländer och snart inte längre kommer att existera som särpräglade folkslag om inget görs för att motverka detta.

Till och med ledaren för det svenska partiet Liberalerna (tidigare Folkpartiet) Johan Pehrson gav nyligen sitt stöd åt denna ”konspirationsteori” ledde det till hätska angrepp från etablissemanget.

Orbáns uttalanden fälldes under ett årligt återkommande tal i Băile Tuşnad, Rumänien där han tidigare framfört större ideologiska idéer, uppger The Guardian. Bland annat var det där han först talade om att bygga en ”illiberal demokrati”, något han också fick klä skott för i västmedia.

Utmålas som nickedocka åt Putin

The Guardian försöker även knyta ihop Orbáns utfall mot folkutbytet med hans åsikter om kriget i Ukraina. där den ungerske ledaren vägrat ta ställning för eller mot Ryssland, och framställa detta som om Orbán går i Vladimir Putins ledband.

Det förefaller tveksamt om dessa åsikter är sammankopplade då Putin tvärtom fördömer etnisk nationalism som ”grottmännisko-nationalism” och istället förespråkar en mångetnisk och mångkulturell stat med stor invandring. Till skillnad från flertalet ledare i västländer tycks däremot Putin inte särskilt intresserad av att lägga sig i andra länders invandringspolitik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter