Orbán: ”Soros imperium attackerar Donald Trump”

Viktor Orbán säger att det finns en man som skulle kunna mäkla fred i kriget mellan Ukraina och Ryssland, men att krigsspekulanten George Soros hindrar det genom ständiga attacker.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán medverkade under fredagen på en intervju på Kossuth Radio. I intervjun gav han sin syn på kriget mellan Ryssland och Ukraina och vem som skulle kunna mäkla fred länderna emellan.

Donald Trump kan stoppa kriget

Viktor Orbán anser att det finns en man från västvärlden som kan stoppa kriget i Ukraina och syftar på USA:s tidigare president Donald Trump. Han anser att det är oroande att Trump nu utsätts för rättsliga åtgärder.

– Det är oroande att rättsliga förfaranden har inletts mot USA:s tidigare president i Amerika, president Donald Trump, för om det finns en person i västvärlden idag som kan stoppa detta krig och nå fred, är det USA:s tidigare president, Donald Trump, säger Orbán.

Vidare säger Orbán att det ligger i hans intresse att en pro-fredspolitiker blir president i USA istället för det krigshetsande ledarskikt som idag sitter vid makten.

George Soros bakom attackerna mot Trump

Enligt Orbán är George Soros en av krafterna bakom de ständiga attacker som Trump utsätts för och att en av anledningarna till detta är just att Trump verkligen skulle arbeta för att få till stånd ett fredsavtal.

– Den amerikanska armén i Soros Imperium attackerar Donald Trump med all sin kraft och gör allt de kan för att förhindra att han blir president igen, säger Orbán.

Soros är en riskkapitalist som har tjänat stora delar av sin förmögenhet på att spekulera i bland annat valutor. Orbán antyder att Soros är en av spekulanterna som tjänar på kriget i Ukraina och att det är därför han arbetar mot att Trump ska bli president igen.

– Det finns alltid spekulanter när det är krig, och George Soros är en spekulant, säger Orbán.

Orbán vill se omedelbar fred

Ungern har från krigets start haft som mål att diplomati och förhandlingar ska prioriteras först, en inställning landet varit ganska ensamt om.

Orbán säger att krigssituationen är ”allvarligare än någonsin tidigare” och att Europa befinner sig i ”ett krigspsykostillstånd”. Vidare ifrågasätter han västs strategi i kriget och kallar den uppenbart felaktig.

– Var den militära strategin som valts av väst i början av kriget – att ryssarna kunde besegras militärt av ukrainska soldater som slåss och väst skickar vapen – en förnuftig [strategi]? frågar sig Orbán i intervjun.

Han framhåller att Ungerns ståndpunkt är att kriget inte går att lösa på slagfältet och att förhandlingar måste inledas. Militären kan inte ha kontroll över händelserna, säger han.

– Diplomati måste återställas, politiker bör förhandla, en vapenvila bör upprättas och fredssamtal bör inledas, säger Orbán.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter