tisdag, 27 september, 2022

Orbán varnar för att västvärlden begår självmord av dekadens

Vid sitt invigningstal talar den nyvalde premiärministern om västvärldens nedgång och det ungerska folkets envisa kamp för de kristna traditionerna

I ett tal under invigningsceremonin som nyvald ungersk premiärminister varnade Viktor Orbán för att väst utsätter sig för ”självmordsvågor” av nedgång i form av självförvållade ekonomiska sår, massinvandring och en besatthet av vänsterliberal identitetspolitik.

Orbáns konservativa Fidesz-parti svepte fram till seger i valet förra månaden med över två tredjedelars majoritet, trots ett massivt försök från globalistiska intressen att sabotera hans kampanj. Under sitt tal i parlamentet varnade Orbán för att kontinenten står inför farliga tider.

”Allt som har hänt sedan 2020 pekar i en riktning: Europa och det ungerska folket i det har gått in i en tidsålder av fara”, sa Orbán.

”Decenniet började med coronavirusepidemin och fortsatte med kriget. Sanktionerna från kriget ledde till en ekonomisk nedgång. Kriget och sanktionspolitiken orsakade en energikris, och amerikanska räntehöjningar ledde till en tidsålder av inflation”, tillade han.

Den ungerske ledaren fortsatte med att beklaga att Europa var på väg in i en ”ålder av ekonomisk nedgång” och ett förvärrat massmigrationsproblem samt att kristendomen ersatts med en tom identitetspolitik.

”Sådant är programmet för det stora europeiska befolkningsutbytet, vars essens är att ersätta kristna barn med migranter. Ett sådant experiment är ett program för genusgalenskap och ett vänsterliberalt Europa som överskrider nationalstater och kristendom, och som inte sätter någonting i deras ställe”, sa Orbán.

Orbán uttryckte hopp om att hans eget folk kunde slå tillbaka, ”eftersom ungrarna var av hårt virke, så vi motsätter oss envist nedgången.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:47

Nyhetssändning 21 september

00:03:36

Nyhetssändning 20 september