torsdag, 6 oktober, 2022

Organisationerna som utpressar Twitter finansieras av Gates och Soros

Ökända globalistmiljardärer bakom påverkanskampanjen mot Twitters annonsörer efter Elon Musks övertagande

I början av maj skrev 26 organisationer ett samlat offentligt brev som hävdade att Elon Musks övertagande av Twitter skulle ”vara ett direkt hot mot den allmänna säkerheten” och förvandla plattformen till ”en dynghög av desinformation.”

Brevet uppmanade Twitters främsta annonsörer att ”hålla Musk till svars” genom att förbinda sig till ”icke förhandlingsbara” standarder för att göra affärer med plattformen, såsom att INTE återställa konton som raderats med politiska motiv. Brevet innehöll logotyperna för Accountable Tech, Media Matters for America och UltraViolet Action.

En analys av de offentliga registreringarna och dokumenten visar att minst 11 av brevets undertecknade organisationer har tagit emot ekonomiska bidrag från Bill & Melinda Gates Foundation. En av de tre grupperna som leder brevet har fått över 1 miljon dollar från George Soros nätverk Open Society Foundations, medan de två andra grundades av tidigare anställda för Barack Obama och Hilary Clinton.

New Venture Fund, mottagaren av mer än 500 miljoner USD i anslag från Gates Foundation sedan 2012, gav 2020 180 000 dollar totalt till två signatärer, Media Matters for America och Center for Media Justice. Ytterligare 11,2 miljoner USD av New Venture Funds anslagspengar för 2020 gick till North Fund, en nymarxistisk ideell organisation baserad i Washington som skickar pengar till ett antal andra aktivistgrupper, inklusive Accountable Tech, som publicerade brevet.

Vill korrigera konservativ desinformation

Media Matters for America grundades 2004 och beskriver sig själv som ett ”progressivt forsknings- och informationscenter som är dedikerat till att omfattande övervaka, analysera och korrigera konservativ desinformation i amerikanska medier.”

En nyckelfunktion för organisationen är att tillhandahålla verktyg för att övervaka vad den anser vara ”konservativ desinformation”, som den definierar som ”nyheter eller kommentarer som inte är korrekta, tillförlitliga eller trovärdiga och som förmedlar den konservativa agendan.”

Tides Foundation, en mottagare av ekonomiska medel från Gates Foundation sedan åtminstone 2013, har lämnat över 2 miljoner USD till åtta av undertecknarna eller deras dotterbolag under en treårsperiod sedan 2019. Bland mottagarna är Indivisible Project och dess ideella välgörenhetsarm Indivisible Civics som arbetar för att ”besegra Trump-agendan”.

Solljus är det bästa desinfektionsmedlet

Musk hade reagerat på bojkottbrevet genom att kräva en utredning av undertecknarnas finansiärer. ”Vem finansierar dessa organisationer som vill kontrollera din tillgång till information? Låt oss undersöka …” skrev han på Twitter den 3 maj och tillade: ”Solljus är det bästa desinfektionsmedlet.”

Han noterade senare en rapport om att några undertecknare fick finansiering från Soros och europeiska regeringar. ”Intressant. Jag undrar om de som finansierar dessa organisationer är fullt medvetna om vad organisationerna gör”, skrev han.

Twitter har de senaste åren fått kritik för att ha censurerat och stängt av konservativa användare. Bland dess lista över förbjudna offentliga personer finns tidigare president Donald Trump, Georgiens regeringsrepresentant Marjorie Taylor Greene, covid-19-vaccinkritikern Dr Robert Malone och pensionerade generallöjtnant Michael Flynn.

Vid en teknisk konferens i Miami nyligen sa Musk också att han skulle rösta republikanskt efter att ha ”röstat mest på Demokraterna.” Han beskrev köpet av Twitter som ”inte något högerorienterat övertagande”, utan istället ett ”måttligt övertagande och ett försök att se till att människor av alla politiska övertygelser känner sig välkomna på ett digitalt torg och att de kan uttrycka sin övertygelse utan rädsla för att förbjudas eller skuggbannas.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:06

Nyhetssändning 5 oktober