Oro kring vapenhantering i Ukraina

EU befarar inflöde av vapen till kriminella från Ukraina

Frihetsnytt har tidigare rapporterat att de stora mängder vapen som skickas från väst till Ukraina, däribland Sverige, kommer på villovägar och bland annat säljs på Darknet.

Nu ska EU-ländernas inrikes- och migrationsministrar mötas för att diskutera hur situationen med vapnen ska hanteras.


Vapen som försvinner och kommer i kriminellas händer är ett problem efter alla krig. Vi har sett hur terrorgruppen Al Qaida gavs kraft med vapen med hjälp av USA:s dåliga vapenhantering i Afghanistan samt hur Sverige fick ett stort inflöde av vapen efter krigen i forna Jugoslavien.

“Vi måste vara förbereda redan från början” säger EU:s inrikes- och migrationskommissionär Ylva Johansson och ett förslag på lösning från Anders Ygeman (S) är att köpa tillbaka vapnen och förstöra dem. 

Vad kostanden blir för att köpa tillbaka vapnen från kriminella nämndes inte, inte heller angav Ygeman hur mycket hans anser är ett högsta belopp. Oavsett vad så blir det en stor kostnad och vem är det som ska stå för notan – skattebetalarna?

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter