Oväder kan orsaka strömavbrott i Götaland

Under onsdagen och torsdagen har SMHI utfärdat en orange varning för norra Götaland. Vind och snö kommer att orsaka trafikstörningar och eventuella strömavbrott. Att vara förberedd på en eventuell krissituation är viktigt.

SMHI har gått ut med en orange varning för norra Götaland, vilket innebär en situation som kan medföra allvarliga konsekvenser under onsdagen och torsdagen. Det kommer att förekomma störningar i trafiken, då framkomligheten på vägarna begränsas, om dessa inte hunnit snöröjas eller på grund av eventuella trafikolyckor.

Det finns även en risk för strömavbrott när luftburna elledningar skadas i ovädret, vilket även kommer att påverka mobila nät och telekommunikation.

Skulle olyckan vara framme och du drabbas av strömavbrott finns det saker som kan göras för att underlätta situationen. Det finns även tips på åtgärder för att förebygga en kris, se länken nedan.

Bra att ha hemma om elen försvinner

  1. Radio med solceller, vev eller batteri
  2. Värmeljus, stearinljus och tändstickor
  3. Ficklampa
  4. Batterier (till radio och ficklampa med mera)
  5. Laddad powerbank till mobiltelefonen
  6. Sjukvårdsutrustning
  7. Mediciner
  8. Mat- och vattenreserver (som ej är beroende av kyl och frys)
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter