Över 100 poliser jagar vänsterextrema terrorister

En massiv polisinsats pågår i Tysklands huvudstad, där polisen jagar två vänsterextrema terrorister. Terroristerna tillhörde den så kallade Baader-Meinhof-ligan, och är bland annat misstänkta för rån och värdetransportrån.

Över 100 poliser deltar i sökandet efter två vänsterextrema terrorister. Personernas namn är Ernst-Volker Staub, 68, och Burkhard Garweg, 55. De har varit efterlysta av Europol sedan 2015 för flera grova brott.

Enligt tidningen Bild har skott avlossats i samband med polisinsatsen och två personer har gripits. Om det rör sig om Staub och Garweg är dock oklart. För ett par dagar sedan greps kompanjonen Daniela Klette, som är 65 år gammal.

Begick terrordåd i Västtyskland

Alla tre var tidigare medlemmar i vad som brukar benämnas som Bader-Meinhof-ligan. Terrororganisationens egentliga namn är Röda armé-fraktionen, som var en av de mest aktiva terrororganisationerna under 1970-talet. Stöd fick man bland annat av den östtyska säkerhetstjänsten Stasi.

Aftonbladet skriver att Röda armé-fraktionen utförde 30 mord på politiker och företagsledare och att de låg bakom flera kidnappningar och sprängdåd i de västra delarna av Tyskland.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter