Överläkaren: Stanna inte hemma i onödan

Som Frihetsnytt tog upp igår fortsätter Folkhälsomyndigheten att uppmana människor att vaccinera sig och att stanna hemma så fort man är lite snuvig. Men att stanna inne bara för att det kliar lite i näsan eller i halsen är helt fel anser professorn och överläkaren Magnus Gisslén.

För exakt ett år sedan släpptes restriktionerna som den så kallade pandemin orsakade, och sedan dess har en del saker återgått till mer normala spår. Dock fortsätter Folkhälsomyndigheten att uppmana människor, oavsett ålder, att vara försiktiga och att stanna hemma vid symtom som skulle kunna vara covid-19.

Dags att återgå till normala spår

Överläkare Magnus Gisslén.
Skärmavbild: Twitter/ @magnusgisslen

Men Magnus Gisslén som är överläkare på Sahlgrenska sjukhusets infektionsklinik och professor vid Göteborgs universitet, hävdar istället att det är dags att vi återgår till att leva mer normalt nu. Han säger att det till och med är bra att få infektioner emellanåt.

– Jag tror att det är läge att börja leva mer normalt. Vi kan inte vara för känsliga och inte röra oss ute bara för att det rinner lite i näsan eller att det kliar i halsen. Samhället fungerar inte riktigt annars, säger Magnus Gisslén till SR Ekot.

– Just det här med att ha en förkylning någon gång då och då, är något som immunförsvaret behöver för att ge ett ganska gott skydd mot de här infektionerna, så att man inte blir så svårt sjuk av dem.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter