måndag, 26 september, 2022

Palestinsk akademiker: Judarna kan antingen återvända till Europa eller dö här

Israels judar kan ”dra åt helvete” och möta sitt öde: att antingen lämna ”islamiskt land” eller bli ”begravda i palestinsk jord”

Enligt en framstående palestinsk forskare är de europeiska judarna som ursprungligen emigrerade till Israel ”mördare”. och ”bedragare” som var till besvär för Storbritannien – som mer än gärna ville rensa ut dem från Europa.

När den palestinska akademikern Riyad Abu Ras framträdde på Al-Quds Al-Youm TV i måndags hävdade han att Storbritannien ursprungligen ”såg sig vara efterträdare till det islamiska kalifatet och den muslimska kalifen” som banade väg för att göra sig av med sin judiska minoritet genom att sända dem till Palestina för att med terrormetoder erövra och ockupera arablandet.

”Dess politik i Palestina baserades på två saker: För det första, att detta är ett land utan ett folk och att judarna är ett folk utan ett land,” sa Abu Ras. ”De ville bli av med judarna i Europa eftersom judarna var till besvär där.”

”De var ett gäng mördare och bedragare och utgjorde kriminella gäng”, tillade han. ”Britterna sa: Vi kommer att bli av med dem genom emigration till Palestina.” Dessutom hävdade Abu Ras att Storbritannien ”ville att staten Israel skulle fortsätta att tjäna som en dolk i den arabiska och islamiska nationens rygg till denna dag.”

Abu Ras krävde därefter att staden Jerusalem ”inte ska tillåtas vara under kontroll av judarna, som är utlänningar, främlingar som kom till oss från Europa och Sydamerika för att bosätta sig här”, varefter han även krävde avvecklingen av den ”judiska kolonin” som statsbildningen Israel utgör.

”Denna koloni måste avvecklas; dessa judar… Det är en stat, en koloni, en bosättning som måste avvecklas”, sa han. ”Judarna kan dra åt helvete!” sa han. ”Det finns mycket mark i Sydamerika och Europa, låt dem åka dit. Om de gillar judar så mycket, låt dem ta emot dem”, tillade han. ”Men judar har ingen plats i detta palestinska land.”

Den palestinska akademikern varnade också för det ”oundvikliga ödet” för judarna i Israel. ”Deras öde är ett av två: antingen att gå bort eller att dö och begravas i palestinsk mark”, sa han. ”Det finns inget tredje alternativ.”

”Antingen tar Europa – som förde hit dem – tillbaka sina judar till Europa, eller så kommer Palestina att vara deras begravningsplats såsom det är andra ockupanters, som korsriddarna och tatarerna”, tillade han.

Antisemitism i Israel

Antiisraelisk och antisemitisk indoktrinering – inklusive våldsam hets – är ett centralt inslag i det palestinska samhället och visas öppet i dess kultur, utbildningssystem, media och litteratur. Inom Israel fann en nyligen publicerad undersökning av Israel Defense and Security Forum, IDSF, att häpnadsväckande 75 procent av Israels cirka två miljoner arabiska medborgare anser att judar inte har rätt till en suverän stat på tidigare palestinsk mark.

En nyligen genomförd undersökning av unga israeliska vuxna visade att nästan hälften av befolkningen i de ockuperade palestinska områdena inte är optimistiska om Israels framtid. Mer än en tredjedel av de tillfrågade funderar på att flytta från de israeliska bosättningarna på ockuperad mark i förhoppningen att hitta jobb och ett bättre liv på andra platser.

Det israeliska forskningscentret Fenima beskrev sina resultat som ”oroande”. Centret noterade att 33 % av de israeliska ungdomarna allvarligt överväger att flytta ifrån bosättningarna i de ockuperade områdena, medan 44 % av dem inte ser någon framtid alls i Israel. Frågor som stigande levnadskostnader, säkerhetssituationen och eskalerande etniska och religiösa konflikter nämns som nyckelfaktorer som tvingar unga israeler att tänka på att lämna de ockuperade områdena.

Många analytiker har pekat på teorin om ”kollaps inifrån” angående Israels framtid, med hänvisning till tre faktorer såsom ekonomisk kris, dålig säkerhetssituation och sociala splittringar mellan judar och araber. Situationen i Israel-Palestinakonflikten har föranlett den tidigare israeliske premiärministern Ehud Barak att uttrycka oro för att staten Israel kan upphöra att existera inom 6 år.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Framåt för tjeckisk opposition

- Annons -

Liknande artiklar