Paludan får hålla manifestationer under Järvaveckan

Rasmus Paludan har fått tillstånd att demonstrera dagligen under Järvaveckan i Stockholm. Tillståndet gäller på en parkeringsplats i närheten av idrottsplatsen där Järvaveckan hålls.

Tidigare har flera av Paludans manifestationer blivit attackerade och poliser skadats. Kritiker inom kåren skyller på en inkompetent, feg och politiskt korrekt ledning.

Polisens presstalesperson Mats Eriksson säger dock till P4 att polisen den här gången har beredskap för ordningsstörningar i samband med manifestationerna.

– Vi har en särskild polisinsats den här helgen och vi är förberedda för olika händelseutvecklingar, men också för att skapa bra förutsättningar för att bevara ordning och säkerhet, säger Eriksson.

– Vi har tagit med oss det från den händelsen och vi anser att vi har resurserna vi behöver för att han ska kunna uttrycka sina åsikter, tillägger han.

Järvaveckan startades 2016 som ett alternativ till politikerveckan i Almedalen på Gotland. Den samlar politiker på Spånga IP i nordvästra Stockholm.

Rasmus Paludans demonstrationstillstånd gäller manifestationer varje dag den 1 till 5 juni.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter