Paludan stäms på 487 miljoner kronor

Rasmus Paludans motståndare har hittat ett nytt sätt att försöka attackera koranbrännaren. Nu har en man stämt honom på hundratals miljoner kronor. Men Paludan låter sig inte skrämmas.

En muslimsk man i Nederländerna har nyligen lämnat in en stämning till Stockholms tingsrätt mot den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan, rapporterar Aftonbladet.

Stämningen mot Paludan har lämnats in till Stockholms tingsrätt
Stämningen mot Paludan har lämnats in till Stockholms tingsrätt. Foto: Sveriges domstolar/ Carl Johan Erikson

Orsaken är de koranbränningar som Paludan har genomfört, vilket mannen påstår har lett till ett otryggt samhälle. I januari genomfördes en koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm, vilket var en protest mot försök från den turkiska regeringen att inskränka den svenska yttrandefriheten, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Mannen har nu begärt att Paludan ska betala 44 miljoner euro, motsvarande ungefär 487 miljoner kronor. Han säger i stämningsansökan att pengarna ska doneras till institutioner för ”vård av människor med särskilda behov”.

Paludan: ”Kommer inte att ge något”

Frihetsnytt har talat med Paludan om stämningsansökan och han är inte imponerad.

Att lämna in ett anspråk till Stockholms tingsrätt kommer inte att ge något. Bara för att jag har gjort en politisk manifestation i Stockholm, så innebär det inte att det kommer leda till något resultat för honom. Det är media som nu försöker förstora upp det, säger han till Frihetsnytt.

Vad tror du att han vill uppnå genom stämningen?

Han hoppas antagligen kunna tysta mig, genom att attackera mig ekonomiskt. Men han hoppas säkert även kunna skrämma andra från att kritisera islam. Om de tror att deras ekonomi kan bli förstörd om de öppet kritiserar islam, så skräms de till tystnad.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter